Haberler

Ağar: ''Dyp, Bir Cepheleşmenin İçinde Olamaz''

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin bir cepheleşmenin içinde olamayacağını belirterek, ''Siyasette cepheleşme olmaz. Siyaset, fikirlerin milletle paylaşıldığı alandır'' dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin bir cepheleşmenin içinde olamayacağını belirterek, ''Siyasette cepheleşme olmaz. Siyaset, fikirlerin milletle paylaşıldığı alandır'' dedi.

Mehmet Ağar, DYP'nin 23. kuruluş yıldönümü dolayısıyla genel merkezde basın toplantısı düzenledi.

Ağar, konuşmasında, DYP iktidara gelmediği sürece kuruluş yıldönümlerinde kutlama yapmayacaklarını, yalnızca ''anma'' ve ''güce güç katma'' toplantıları düzenleyeceklerini söyledi.

''Türkiye, şüphesiz ki bir seçime doğru hızla gidiyor'' diyen Ağar, DYP'nin, demokrasinin güçlü bir teminatı olarak milletin yanında olduğunu vurguladı.

DYP'nin, siyaset felsefesinin Demokrat Parti ile başladığını ve bu felsefenin, ülkeyi modern dünyayla rekabet edebilen bir ülke haline getirmeyi hedeflediğini anlatan Ağar, ''DYP'nin, Meclis'te temsil edilmeyişinin bugün nelere mal olduğu açıkça görülmektedir. Bizim için asıl olan mesele, genel seçimler ve onu takip eden süreçte millet eliyle iktidarın değişiminin sağlanmasıdır'' diye konuştu.

''Siyasette yeni oluşumlar'' adıyla kurulmaya çalışılan, demokratik esintilerin pek görülmediği, bir takım tepeden inme bakışların egemen olduğu, suni yapılanmalarla kimsenin bir yere gidemeyeceğini ifade eden Ağar, ''Siyaset cepheleşme, zıtlaşma üzerinden yapılamaz. Türkiye laik, anti-laik karşıtı gibi cepheleşmelerle yönetilemez. Böyle bir siyasetin varlığı söz konusu bile olamaz'' dedi.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağar, bir gazetecinin, ''Hükümeti erken seçime zorlamak ve cumhurbaşkanlığı seçimini bu meclise yaptırmamak için sağda ve solda cepheleşme senaryoları kuruluyor. Bugün de Isparta'da Sayın Demirel ve Sayın Baykal bir araya geliyor. Siz de bu toplantıya davet edildiniz mi?'' sorusuna, ''Diploma töreni için davetiye bana daha önce gelmişti ama partimizin kuruluş yıldönümü olduğu için biz bugün Ankara'dayız'' yanıtını verdi. Ağar, şöyle devam etti:

''DYP, bir cepheleşmenin içinde olamaz. Siyasette cepheleşme olmaz. Siyaset, fikirlerin milletle paylaşıldığı bir alandır. Bizim görüşlerimiz belli. Görüşlerimiz, içerisinde cepheleşme, zıtlaşma, milletin değerleriyle kavga diye bir şey yok. DYP'nin kompleksleri yok. DYP'nin laikliğinden ve laik bakış açısından hiç kimse şüphe edemez. DYP, hiçbir komplekse kapılmadan ''elhamdülillah Müslümanım'' diyen bir partidir. 60 yıllık çizgimiz böyledir. Dolayısıyla, milletin değerleri üzerinde siyaset yapmak bizim işimiz değildir.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title