Haberler

Ağaç Bayramı Etkinlikleri

Karabük'te Son 5 Yıl İçersinde 10 Milyon 500 Bin Adet Fidan Dikildiği Bildirildi.

Karabük'te son 5 yıl içersinde 10 milyon 500 bin adet fidan dikildiği bildirildi.

Ağaç Bayramı nedeni ile Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Işık, Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü çalışanları ile Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları Vali Can Direkçi'yi makamında ziyaret ettiler. Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver, bin 500 hektar civarında rehabilitasyon çalışmalarına başlayacaklarını belirtti. Ünver, "Karabük, ormanları en çok olan illerin başında geliyor. Ancak biz ilimizde ormanların geliştirilmesini ve bozuk alanların iyileştirilmesi taraftarıyız. Zaten bu seneki ağaçlandırma seferberliğimizde daha çok rehabilitasyon çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Bin 500 hektar civarında rehabilitasyon çalışması yapacağız. Biz daha çok orman alanlarının yanında verimsiz, bize getirisi olmayan alanları ağaçlandırmak için çalışıyoruz" dedi.

Vali Can Direkçi ise, 5 yıllık dönem içersinde 10 milyon 5 milyon fidan dikiminin önemli bir atılım olduğunu kaydetti. Direkçi, "Ormanın faydalarını biliyoruz. Ormanın bize sağladıklarını biliyoruz bir daha bunu anlatmanın gereği yoktur demek çok yanlıştır. Biz çabuk unutuyoruz. İnsanoğlunun bu özelliği var, çabuk unutur. Kendi kişisel menfaatlerini bazen ön planda tutar. Değişik menfaatler nedeni ile örneklerini de her zaman görüyoruz. Özellikle yangın mevsiminde karşılaştığımız sıkıntıları hep beraber yaşadık. Bunların bir kez daha olmamasını diliyorum. 5 yıllık dönem içersinde 10 milyon 5 milyon fidan dikimi gerçekten önemli bir atılımdır. Bizim bu çabamızın Karabük'te ki mevcut coğrafyanın yüzde 70'i yakınına orman varlığına ilişkin alanımızın en azından korunmasına yönelik, en azından iyileştirilmesine yönelik çabalara da önemli katkı sağlayacaktır. Bu sene alacağımız tedbirlerle geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız yangın vakalarını da en aza indiririz" dedi.

Ağaç bayramı etkinlikleri çerçevesinde Karabük'te kurulan yeşil masa çadırından vatandaşlara bedava çam fidanı dağıtımı yapıldı.

(YE-ET-Y) 21.03.2008 19:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title