Haberler

Ağabeyimin Desteğine İhtiyacım Yok

Mirkelam'dan Sonra 27 Yaşındaki Kardeşi Sibel Mirkelam da Müzik Dünyasına Adım Attı.

MİRKELAM'DAN SONRA 27 YAŞINDAKİ KARDEŞİ SİBEL MİRKELAM DA MÜZİK DÜNYASINA ADIM ATTI.

İlk albümü 'Arama Beni Tatildeyim'i dargın olduğu ağabeyinden hiçbir destek almadan tamamlayan ve müzikseverlere sunan Sibel Mirkelam, 'Yıllardır bu albüm için çalışıyorum ve şimdi kendi ayaklarımın üzerinde durmanın mutluluğunu yaşıyorum' dedi.

- Yıllardan beri sahnelerde olduğunuzu, program yaptığınızı biliyorum. Peki neden albüm için bu kadar beklediniz?

-Aslında uzun süren bir yolculuk oldu. Öncelikle birtakım şeylerin oturması gerekiyordu. Okulum bitti, ardından master'ımı tamamladım. Kendimi dolu dolu hissetmek için sabretmem gerekiyordu, ben de öyle yaptım, uzun süre sabrettim. Albüm yapma isteğim iyice büyüyünce de kararımı verdim ve çıkardım.

- Sadece solist olarak mı çalışmıştınız, yoksa vokal de yapmış mıydınız?

-Vokal yapmadım, hep tek başıma çıktım. Dokuz yıldır da sahnelerdeyim.

- Albüm yeni ama altyapı çok önceden başlamış yani...

-Aynen öyle... Yıllardan beri bu albüme hazırlanıyorum ben...

- Eğitiminizi de müzik üzerine mi yapmıştınız?

-Evet. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı bitirdikten sonra Haliç Üniversitesi'nde Türk Müziği master'ı yaptım. Yani eğitimli bir şarkıcıyım.

- Peki sahne çalışmalarına devam ediyor musunuz?

-Evet, sahne çalışmalarım oluyor. Peysage Restaurant'ta programım devam ediyor örneğin...

- Yeniden albüme dönersek... Kaç şarkılık bir albüm oldu?

-10... İçlerinden dördünün de söz ve müziği bana ait.

- İçinize sinen bir çalışma oldu mu? Nasıl tepkiler bekliyorsunuz?

-Herkesin sevebileceği bir müzik yaptım ve albümdeki tüm şarkıların aynı kalitede olmasına özen gösterdim. Çünkü ben herhangi bir albümü dinlerken, arada şarkıları atlamaktan hoşlanmıyorum. A1'den itibaren sonuna kadar tüm eserler kulağa hoş gelmeli, zevkle dinlenmeli... İşte ben de kendi albümümde buna özen gösterdim. İnsanların 'Arama Beni Tatildeyim'i dinlerken tek bir şarkıyı bile es geçmemelerini istiyorum. Sanırım öyle de olacak.

- Albümün hazırlık aşamasında ağabeyiniz Mirkelam'dan destek aldınız mı?

-Bu albümdeki her şey tamamen kendi alım terim... Kendi mücadelemin eseri... Kimseye ihtiyacım yok benim.

- Ondan yardım teklifi geldi de siz mi istemediniz?

-Hayır, ondan böyle bir teklif gelmedi, ben de kendisini arayıp 'Bana albümümde yardım et' demedim. Bu benim tercihim. Bizim aramızda hiçbir zaman müzikal bir paylaşım olmadı ki zaten...

- Ya kendisi arayıp yardım teklifinde bulunsaydı... O zaman da hayır mı diyecektiniz?

-Öncelikle şunun altını çizeyim; benim kimsenin desteğine ihtiyacım yok. Ama nezaket gösterip arasaydı, bir şey söylemezdim. Saygısızlık yapmazdım.

- Mirkelam'ın bir süre önce hayatını kaybeden babanızla sıcak ilişkileri yoktu. Hatta siz kendisine, son döneminde bile babanızı ziyarete gelmedi diye kızdınız. Peki babanız geçmişte Mirkelam'a sahip çıkmış mıydı?

-Tek bir şey söyleyeceğim; babam hiçbir çocuğunu birbirinden ayırmazdı. Neye ihtiyacımız varsa hepsi karşılamaya çalışırdı. Yani ağabeyimi de hiçbir zaman yalnız bırakmadı.

- Peki Mirkelam'ın babanızla görüşmek istememesinin nedeni ne olabilir?

-Bilmiyorum... Çünkü benim babam ile ağabeyim arasında hiçbir sorun yoktu. Zamanla o bizden uzaklaştı. Babamın tek isteği ise oğlunun özellikle o son dönemde yanında olmasıydı...

- Son bir soru... Albümünüzün hazırlık aşamasında babanız hayatta mıydı, bu mutluluğu onunla paylaşabildiniz mi?

-Hazırlık aşamasını gördü, ama tamamlanmasına yetişemedi. Benim bir yerlere gelmemi çok istiyordu. Bu piyasada yükselmem adına bana çok yardımcı oldu. Kendisi de sanatçı olduğu için üzüntülerimi, mutluluklarımı paylaşabildi.

- Ağabeyinize hâlâ kızgın mısınız, aradan geçen zamanda ağabey-kardeş ilişkinizde bir düzelme olmadı mı?

-Herkesin vicdanı kendine... Herkes hayatta yaptıklarından ötürü iyi ya da kötü Allah'a hesap verecektir. Benim bir şey söylemem doğru olmaz. Aslolan babamın duygularıydı...

- Mirkelam soyadı sizi müzik piyasasında rahatsız eder mi?

-Asla! Çünkü ben Nazım Mirkelam'ın kızıyım, Fergan Mirkelam'ın kardeşi değil! O sadece benim ağabeyim.

- Ağabeyinizle aranız nasıl?

-Biz beraber büyüyen iki kardeş değildik. İkimiz de müzikle ilgilendiğimiz halde, aramızda bugüne kadar hiçbir müzikal paslaşma da olmadı.

- Neden birlikte büyümediniz?

-Fergan'ın (Mirkelam) özel hayatı ve benim okulum nedeniyle... Açıkçası ağabeymin desteğine çok da ihtiyaç duymadım, çünkü ben de o kadar boş bir insan değilim...

Kelebek

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title