Haberler

Afyonkarahisar'da "Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin" Semineri

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Serhat Ünal, Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan araştırma 150 farklı noktadan alınan UHT ve pastörize sütte kabul edilebilir bakteri miktarı 500 iken, açık...

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal, Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan araştırma 150 farklı noktadan alınan UHT ve pastörize sütte kabul edilebilir bakteri miktarı 500 iken, açık sütte bu sayının 100 bine kadar yükseldiğinin ortaya çıktığını söyledi.

Prof. Dr. Ünal, Afyonkarahisar Hattat Ahmet Karahisar Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin" seminerinde yaptığı konuşmada, sütün çok sağlıklı bir gıda olmasına rağmen uygun koşullarda saklanmadığında mikroorganizmalara açık bir hale geldiğini kaydetti.

Bu mikroorganizmaların da pek çok enfeksiyon hastalığına yol açtığını ifade eden Prof. Dr. Ünal, şöyle konuştu:

"Bu konuda farklı zamanlarda Türkiye'nin farklı kentlerinde açık sütle ilgili pek çok araştırma yapıldı. Sonuçlar sağlık açısından son derece vahim denecek tablolar içeriyor. Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan 'Ankara piyasasında satılan işlem görmüş (UHT ve pastörize) ve görmemiş sokak sütlerinin makro-besin değeri ve mikrobiyolojik açıdan değerlendirilmesi araştırması'nda 150 farklı noktadan alınan UHT ve pastörize sütte kabul edilebilir bakteri miktarı 500 iken incelenen açık süt örneklerinde bu sayının 100 bine kadar yükseldiği ortaya çıktı. Yine aynı araştırma sonuçlarında açıkta satılan pek çok süt örneğinde, süte yüksek oranda nişasta ve su karıştırıldığı da ortaya çıktı."

-"Süt, sağlık için en önemli içeceklerden biridir"-

Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da sağlık ve sağlıklı bir bir gelecek için süt içilmesi gerektiğini bildirdi.

Çocukların daha sağlıklı yetişmesi ve sağlıklı büyümesi açısından okullarda Milli Eğitim Bakanlığı'nın özellikle gazlı içeceklerin içilmesini yasakladığını anlatan Yalçın, "Tabi bu kuru kuruya yasak değil, neslimizin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve yetişmesi için gerekli olan bir tedbirdir. 'Süt' demek malumunuz sağlık için en önemli içeceklerden biridir" dedi.

Tetra Pak Türkiye Süt Kategorisi Pazarlama Uzmanı Nevra Özbakım ise sütün insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

İnsan sağlığı için çok gerekli olan sütün işlenmesi ve paketlenmesi bize büyük bir sorumluluk yüklediğini vurgulayan Özbakım, "Sağlığı tehdit eden açık süt tüketiminin önlenmesi ve toplumun bu yönde bilinç kazanması amacıyla 2001 yılından bu yana 69 ilde 6,5 milyonun üzerinde kişiye bu seminerlerle bilgi aktardık" diye konuştu.

Muhabir: Canan Tükelay / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Hacettepe Üniversitesi Serhat Ünal Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title