Haberler

Afyonkarahisar'da Kaza: 7 Ölü

Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü, kamyon, minibüs ve panelvanın karıştığı kazada ölenlerin sayısı 7'ye çıktı.

Afyonkarahisar'da akşam saatlerinde yolcu otobüsü, kamyon, minibüs ve panelvanın karıştığı kazada ölenlerin sayısı 7'ye çıktı.

Kazaya karışan panelvanda bulunan Baki Yılmaz (55), Mişa Aybakır (22) ile yaralılara müdahale etmek isterken yolcu midibüsünün çarptığı Adem Aslantaş (33), Cumaali Güç (29), Yılmaz Adıgüzel (58), Özkan Metdar (29) ve İbrahim Aydın (21) isimli asker hayatını kaybetti. Sultandağı'ndaki birliğinden rahatsızlığı nedeniyle Afyonkarahisar'a gittiği belirtilen Aydın'ın dönüş yolunda kazayı gördüğü ve diğer yolcularla birlikte yaralılara müdahale etmek isterken yolcu minibüsünün çarpması sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kazada yaralananların tedavi gördüğü hastanelerde ziyaret etti. Yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten vali Balkanlıoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bölünmüş yolda otobüsle panelvanın çarpışmasında ilk belirlemelere göre 2 hayatı kaybederken, yaralanan vatandaşlarımız olmuş. Yolun karşısındaki petrol istasyonundan ve kazayı görüp, araçlarından inip 'yardım edelim' düşüncesinde olanlar var. Yardım etmek için gidenlere ilçemizin otobüsü çarpıyor. İlk belirlemelere göre 28 yaralımız, maalesef 7 ölümüz var. Bu ölenlerden birisi de otobüsünden inip yaralılara yardım etmek isteyen ve Sultandağı'nda vatani görevini yapan jandarma er. Benim vatandaşlara tavsiyem; bir kaza gördüğü zaman, merak amacıyla yolda durmamaları. Bu trafiği aksatıyor, zincirleme kazalara yol açıyor. Güvenlik önlemleri alınmadan hemen yola fırlamamaları, yolda güvenlik önlemi alınmadan topluca bir yerde kalmamaları gerekir. Kazada sadece iki ölü varken, şimdi ölü sayımız 7, yaralı sayımız 28 oldu. Allah başka acı göstermesin. Ölenlerimize rahmet diliyorum, yaralılara sağlık diliyorum. Arabanın içinde mi, yoksa yardım ederken mi ölmüşler tespitleri devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title