Haberler

Afyonkarahisar'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Afyonkarahisar'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama töreni yapıldı.

Afyonkarahisar'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama töreni yapıldı.

Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdunda gerçekleştirilen törene, Vali Vekili Ali Şanlıer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci ve bazı il yöneticilerinin eşleri katıldı.

Şanlıer, törende yaptığı konuşmada, eşi vefat eden kadınların devlet güvencesine alınarak nisan ayından itibaren ilk etapta 250 lira maaş bağlanacağını ve daha sonra kademeli olarak artırılacağını söyledi.

Bunun önemli olduğunu belirten Şanlıer, "Yaşlı ve evde bakım hizmeti yapan kişilere, sigortalı olmaları ve onların sağlık hizmetlerinden yaralanmaları ve emekli olmalarına dair çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar sayesinde kadınımızın ülkemizde olması gereken yerini alacağından eminim" dedi.

Çizmeci ise kadın elinin değdiği yerlerde temizlik, tertip, düzen, bereket ve sevginin olduğunu belirtti.

Kadınlar sayesinde ülkenin daha da gelişeceğini ve emin ellerde olacağını dile getiren Çizmeci, "Darda kalmış annelerimizin çocuklarına sosyal yardım, özürlü ve yaşlılarına evde bakım yardımı yaptık. Korunması gereken kadın ve çocuklara devletin sıcak ve şefkatli mekanlarını açıp, geleceğin kadın analarını, Nene Hatunlarını yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle sona eren törenin ardından Orman İşletme Müdürlüğünce katılımcılara birer çam fidanı hediye edildi.

- AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Ali Şanlıer Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title