Haberler

Afyonkarahisar'da 15 bin fidan toprakla buluştu

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla 14 lokasyonda 15 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Afyonkarahisar'da "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla 14 lokasyonda 15 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Yolçatı ağaçlandırma sahasındaki etkinlikte Vali Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, öğrenciler ve katılımcılarla fidan dikti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Çiçek şöyle konuştu:

"Türkiye genelindeki Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında herkes sahada fidan dikiyor. Afyonkarahisar'daki ağaçlandırma seferberliğinde olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Burada halkımızla, kamu kurumlarımızla ve öğrencilerimizle hep birlikte alandayız. Şehrimizi yeşil Afyonkarahisar yapmak için kararlıyız. İlimizin yüzde 20'si ormanlarla kaplı. Biz bunu yükseltmek durumundayız. Gelecek nesillerimiz adına da mecburuz."

Çiçek, son yıllarda Valilik, Belediye ve Orman İşletme Müdürlüğünce kentte 109 bin 709 fidan dikildiğini vurguladı.

Bugün 14 lokasyonda 15 bin ağacın toprakla buluştuğunu aktaran Çiçek, "Önümüzdeki süreçte yüzde 20 seviyemizi çok yukarılara çıkarmalıyız. Biz termalin, mermerin, tarihin şehriyiz. Biz yeşilin şehri de olacağız. Buna kararlıyız. Yıl sonuna kadar da şehrimizde her kişiye 3 ağaç düşecek şekilde 2 milyon 200 bin fidan dikilecek. "

Çiçek, yaz aylarında Afyonkarahisar'da orman yangını yaşanmadığını belirterek bu konuda kent sakinlerinin çok duyarlı olduğuna dikkati çekti.

Etkinliğe Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar, Orman İşletme Müdürü Mustafa Gökhan Us, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gönüllüler ve öğrenciler de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gökmen Çiçek Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title