Haberler

Afyonkarahisar 2006 Yılı İhracat Rakamları

Afyonkarahisar Ticareti ve Sanayi Odası (Atso) Başkanı Melih Yurter, İl Sınırları İçerisinde Bulunan İşletmelerin 2006 Yılında Dış Ülkelere Yaptığı Direkt İhracat ve İhraç Kayıtlı Satış Tutarının Toplam 222 Milyon 666 Bin 166 Dolar Olarak Gerçekleştiğini Söyledi.

Afyonkarahisar Ticareti ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Melih Yurter, il sınırları içerisinde bulunan işletmelerin 2006 yılında dış ülkelere yaptığı direkt ihracat ve ihraç kayıtlı satış tutarının toplam 222 milyon 666 bin 166 dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

ATSO Başkanı Melih Yurter, 2006 yılı içerisinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin gerçekleştirdiği ihracat rakamlarını açıkladı. İl sınırları içerisinde bulunan işletmelerin dış ülkelere yapmış oldukları direkt ihracat ve ihraç kayıtlı satış tutarlarının toplamının 222 milyon 666 bin 166 dolar olduğunu kaydeden Yurter, "2005 yılında ise ihracat ve ihraç kayıtlı satışları toplamı 158 milyon 292 bin 528 dolar olarak gerçekleşmişti. 2005-2006 yılı rakamları karşılaştırıldığında yüzde 41 oranında bir artış olduğu gözlenmiştir. 2006 yılında mermer, konveyör band, emaye tencere, ayçiçek yağı ve haşhaş ihraç malları içerisinde en çok ihracatı gerçekleşen ürünler olmuştur. Ülke olarak ise sırasıyla, ABD, Irak, İngiltere, Hollanda ve Belçika olmuştur. 2006 yılında Özer Konveyör Band Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, G-M Mermer Granit Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şuayp Demirel, Reisoğlu Mermer Sanayi Ticaret Limited Şirketi ve Avşar Emaye Sanayi Ticaret Anonim Şirketi en çok ihracat ve ihraç kayıtlı satış yapan ilk 5 firma olarak belirtilmiştir" diye konuştu.

2006 yılında toplam 104 farklı ülkeye 51 farklı ürünün ihracatı gerçekleştirildiğini ifade eden Yurter, "Ülkeler arasında ilimizden daha önce ihracat gerçekleştirilmemiş olan Güney Amerika ülkelerinden Honduras, Trınıdad ve Tobago, Guatemala, Nikaragua, Peru, Kostarika bulunmaktadır. İhraç edilen ürünlerde ise daha önce ihracatı yapılmamış olan kiremit, yumurta, zincir, unda bulunmaktadır. Oda olarak ilimiz ihracatının arttırılması ana hedefimiz olmuştur. Bu hedefle yıl içersinde ihracat yapan üyelerimize sertifikalı eğitim çalışmaları ile destek verilmiştir. Firmalarımıza desteklerinden ve çalışmalarından dolayı şükranlarımızı sunar, il olarak ihracatımızın arttırılmasını temenni ederiz. Bu gayede çalışan bütün üyelerimizin başarılı çalışmalarının devamını dileriz" şeklinde konuştu.

(SY-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title