Haberler

Afrika'daki Açlık Felaketi İçin Yardım Kampanyası

Somali'de yaşanan açlık için İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Düzce Şubesi ve Yığılca Kaymakamığı yardım kampanyası başlattı.

Somali'de yaşanan açlık için İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Düzce Şubesi ve Yığılca Kaymakamığı yardım kampanyası başlattı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Düzce Şubesi Başkanı Ali Kasım, AA muhabirine, Afrika'da kuraklık ve açlığın yaşanmış olduğu bugünlerde özellikle Somali için ülke çapında yardım kampanyaları başlatıldığını hatırlattı.

Bu kampanyalardan birinin de Düzce'de düzenlendiği belirten Kasım, derneğin bu yöndeki çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Kasım, yardım kampanyası kapsamında Cedidiye Camisi önünde stant açtıklarını belirterek, "Bu yardım kampanyamızı ilçelere de kaydıracağız. Vatandaşlarımız her türlü fedakarlığı göstererek, yardım yapıyorlar. Katlımın yoğun olması, hem bizim hem de derneğimize hizmet veren kardeşlerimizin şevkini arttırıyor. Bundan dolayı çalışmalarımızın genişlemesini istiyoruz" diye konuştu.

Kampanyanın 13 Ağustos'a kadar süreceğini belirten Kasım, şu an itibarıyla yaklaşık 30 bin lira topladıklarını ilerleyen zamanlarda bu rakamın çok daha üstüne çıkacaklarını tahmin ettiklerini söyledi.

-YIĞILCA KAYMAKAMLIĞININ KAMPANYASI-

Yığılca Kaymakamı Nuri Gezici de Afrika'da yaşanan açlık ve kuraklık felaketi için yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Gezici, Doğu Afrika ülkelerinin yaklaşık 50 yıldır kıtlıkla mücadele ettiğini ve artık bu kıtlığın felaket boyuta geldiğini vurgulayarak, sivil toplum kuruluşlarının bölgeye yıllardır destek verdiğini, ancak şu ana kadar devlet eliyle yürütülmeyen bu yardım kampanyalarının eksik kaldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dikkatleri Doğu Afrika'ya çekmesinin hemen akabinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yayımladığı genelge sayesinde tüm kurum ve kuruluşların yetkili kılınmasının, kurumların halkı bu konuda seferber etmesine olanak sağladığını belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bu konuda bizlerin önünü açmış bulunmaktadır. Bu vesileyle ilçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından Doğu Afrika ve kıtlığın en yoğun şekilde yaşandığı, çocuk ölümlerinin günlük 400'e ulaştığı Somali'de yaşayan Müslüman kardeşlerimize el uzatabilmek adına Yığılca ilçesinde yardım seferberliği başlatmış bulunuyoruz. Tüm Yığılca halkının Doğu Afrika ve Somali'de açlık felaketiyle mücadele eden kardeşlerimize yardım etmek için seferber olacağına olan inancımız sonsuzdur. "

- DÜZCE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title