Haberler

Afganistan'a 200 Milyon Dolarlık Yardım

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye'nin Afganistan'a Yapacağı Mali Yardımı 100 Milyon Dolardan 200 Milyon Dolara Çıkardığını Açıkladı.

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye'nin Afganistan'a yapacağı mali yardımı 100 milyon dolardan 200 milyon dolara çıkardığını açıkladı.

Uluslararası Afganistan'a yardım konferansında konuşan Babacan, Türkiye'nin 2006 yılında Londra'daki konferansta beş yıl süre için Afganistan'a 100 milyon dolar tutarında yardım yapma taahhüdünde bulunduğunu hatırlattı ve hükümetin Afganistan'ın ekonomik kalkınma ve inşası için bu yardımı gelecek üç yıl içinde 200 milyon dolara çıkartma kararı aldığını bildirdi.

Babacan, Türkiye'nin ayrıca Afganistan'daki demokratikleşme çabalarına destek amacıyla cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için 5 milyon dolar ilave yardım yapacağını kaydetti.

Demokratik, refah içinde özgür ve demokratik bir Afganistan'ın inşasına kardeş ülke Türkiye'nin verdiği öneme dikkati çeken Babacan, Afganistan'a verilecek destek sürdükçe, ulaşım, enerji ve ticaret yolunda önemli bir rol oynayan bu ülkenin bölgedeki geleneksel yerini alacağını belirtti.

Afgan yönetiminin terörizme karşı verdiği mücadeleye dikkati çeken Babacan, Afgan ulusal güvenlik güçlerinin bu mücadelede tam donanımlı olması gerektiğini belirtti ve güçlü bir ordu ve polis kuvvetinin sağlanmasının uzun dönemde ülkenin güvenliği ve birliği için büyük önem taşıdığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title