Haberler

Afgan Halkından Afganistan'daki Alman Askerlerin Geri Çekilmesini İsteyen Iraklı Militanlara Tepki

Iraklı Militanların Alman Askerlerin Afganistan'dan 10 Gün İçinde Çekilmemesi Durumunda Ellerindeki 2 Alman Rehineyi Öldürmekle Tehdit Etmesi, Afgan Halkı Tarafından Tepkiyle Karşılandı.

Iraklı militanların Alman askerlerin Afganistan'dan 10 gün içinde çekilmemesi durumunda ellerindeki 2 Alman rehineyi öldürmekle tehdit etmesi, Afgan halkı tarafından tepkiyle karşılandı.

Abdülhakim Musakala isimli Afgan, Irak'ta militanların, iki Alman rehineyi öldüreceklerini söylemesi ve Afganistan'da bulunan Alman askerlerin çekilmesini istemesinin son derece mantıksız olduğunu söyledi.

Yabancı askerlerin Afganistan'dan çıkıp çıkmayacağına Afgan halkının karar vereceğini anlatan Abdülhakim Musakala, "İki kişiyi rehin alıp sonra Afganistan'dan askerlerinizi ailelerinizi çıkarın demek çok yanlış" dedi.

Fazıl Vahit de, bir Amerikan inşaat şirketinde çalıştığını belirterek "Alman askerleri bence Afganistan'dan çıkmasın. Çünkü onlar NATO'nun bir parçası. Yabancı askerler Afganistan'dan çıkarsa zulüm artarak devam eder. Bu teröristlerin Afganistan'ın adını kötülemek için kullandığı bir yol. Suçsuz yere adam öldürmenin ne din ne de şeriatta yeri var. Hangi dinden olursa olsun hiç kimsenin adam öldürmeye hakkı yok" diye konuştu.

(EG-CY-CY-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title