Haberler

Adıyaman'da Süne ile Mücadeleye Devam Ediyor

Adıyaman Tarım İl Müdürlüğü, Süne Mücadelesine Hız Verdi. Daha Önce Süneyle Mücadele Kapsamında 100 Bin Adet Faydalı Böceğin (Parazoit) Bırakıldığı Araziye 400 Bin Adet Daha Gönderildi. Adana Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Tarafından Tahsis Edilen 400 Bin Adet Faydalı Böcek (Parazitoid ), Adıyaman'ın Muhtelif Bölgelerindeki Buğday Tarlalarına Salıverildi.

Adıyaman Tarım İl Müdürlüğü, süne mücadelesine hız verdi. Daha önce süneyle mücadele kapsamında 100 bin adet faydalı böceğin (parazoit) bırakıldığı araziye 400 bin adet daha gönderildi. Adana Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü tarafından tahsis edilen 400 bin adet faydalı böcek (Parazitoid ), Adıyaman'ın muhtelif bölgelerindeki buğday tarlalarına salıverildi.

Tarım İl Müdürü Cafer Kınanç, süne ile biyolojik mücadele kapsamında laboratuar şartlarında üretilen ve sünenin çoğalmasını engelleyen faydalı böceklerin Adıyaman'da mevcut sayısını arttırmak amacıyla yapıldığını belirterek, "Bu çalışmalarda amaç doğal dengeyi sağlayarak ilaç kullanımına son vermektir. Çevre dostu bu çalışmaların başarısı için mutlaka mevcut ağaçlıklar korunmalı, bunlara ilave olarak yeni ağaç dikilmesine önem verilmelidir. İlimizde bu amaçla 2006 sonbahar ve 2007 ilkbaharda toplam 68 bin 500 adet fidan dikilmişti. 2004 yılından buyan ilimizde süne ile biyolojik mücadele kapsamında ağaç dikimi, faydalı böcek salımı ve yer aletleri ile yapılan mücadele sonucu ilaçlanan saha 1 milyon 380 bin dekardan 779 bin dekara düşürülmüş ve buğdaydaki emgi oranı yüzde 2'den yüzde 1'e düşürülmüş olup Adıyaman ekonomisine ciddi katkı sağlanmıştır" dedi.

(AA-ST-ST-Y)

14.05.2007 13:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title