Haberler

'Adıma Sahte Kimlik Çıkarıldı, Hayatım Altüst Oldu'

Adıyaman, (Dha)

ADIYAMAN, (DHA)

KİMLİK bilgileri kullanılarak adına şirket açıldıktan sonra adına bankadan çek alınan ve bunlar ödenmeyince hakkında açılan çok sayıda dava ile karşı karşıya kalan Hüseyin Küçükarslan, bu davalardan kurtulmak için şimdiye kadar avukatlara 6 bin YTL ödediğini söyledi.

İstanbul Bahçelievler'de 2004 yılında kimlik bilgileri kullanılarak adına sahte nüfus cüzdanı çıkarılan Hüseyin Küçükarslan'ın adına İzmit Derince'de kurulan şirketle bankalardan kredi çekildi. Dolandırıcının krediyi ödememesi üzerine Küçükarslan hakkında kesinleşmiş hapis cezaları dahil çok sayıda dava açıldı. Konya'ya 1 günlük kalorifer tesisatçılığı kursu için gidince yapılan kimlik kontrolünde yakalanan Hüseyin Küçükarslan, E Tipi Cezaevi'nde 9 gün tutuklu kaldı.

Adına sahte nüfus cüzdanı düzenlenip çeşitli sahtek^arlıklar yapılması üzerine büyük sıkıntı yaşadığını ve psikolojik dengesinin bozulduğunu belirten Hüseyin Küçükarslan, şöyle dedi:

''2004 yılında bu sahtek^ar dolandırıcı kimlik bilgilerime nasıl ulaşmışsa adıma fotoğrafını kullandığı nüfus cüzdanı çıkarmış. Bu nüfus cüzdanı ile İzmit Derince'de şirket açmış. Bankalardan para çekmiş. Bunları ödemediği için yasal işlemler yapılmış. Davalar açılmış dosyalar hazırlanmış, hapis cezaları verilmiş. Tabii benim kimliğim kullanıldığı için muhatap ben kabul ediliyorum. En son hakkımda kesinleşmiş 187 gün hapis cezası yüzünden Konya'da tutuklandım ve 9 gün katillerle hırsızlarla cezaevinde kaldım. Psikolojim bozuldu. Hiç ilgim olmadığı halde bunları yaşamak zorunda kalıyorum. Konya'da avukat tutarak kendimi aklamaya çalıştım. Serbest bırakıldım, hakkımda daha kaç tane dosya var bilmiyorum. Çünkü dolandırıcı benim adıma trilyonlarca lira para da almış olabilir.''

Her an yeni tutuklamalarla karşılaşmamak için avukat tuttuğunu, şimdiye kadar avukatlara 6 bin YTL ödediğini söyleyen Hüseyin Küçükarslan, dolandırıcı ile ilgili tek bilginsinin avukatların mahkemeden aldıkları kimlik fotokopisi olduğu söyledi. Küçükarslan, benzer olayların başkaları tarafından yaşanmaması için herkesin daha dikkatli olmasını istediğini belirterek, şöyle konuştu:

''İnsanlar kimlik fotokopilerini bilmedikleri kişilere vermesin. Mutlaka hangi iş için aldıklarını üzerine yazsınlar. Benim başıma gelenler, başkalarının da başına gelebilir. Bu sıkıntıların yaşanmaması için kesinlikle herkesin dikkatli olması gerekir. Benim psikolojim bozuldu. Başkaları aynı sıkıntıyı yaşamasın istiyorum.''

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title