Haberler

Adım Tiyatro Berlin'De Sahne Aldı

Pek Çok Usta Oyuncunun Rol Aldığı ?adım Tiyatro? Avrupa Turnesi Çerçevesinde Berlinli Tiyatro Severlerle Buluştu. Sinan Bengier, Ayberk Attila, Volkan Saraçoğlu, Tuncay Gürel Gibi Tiyatronun Saygın İsimlerini Biraraya Getiren Adım Tiyatro Hamburg, Essen ve Kiel'den Sonra Berlin'de Sahne Aldı.

Pek çok usta oyuncunun rol aldığı ?Adım Tiyatro? Avrupa turnesi çerçevesinde Berlinli tiyatro severlerle buluştu. Sinan Bengier, Ayberk Attila, Volkan Saraçoğlu, Tuncay Gürel gibi tiyatronun saygın isimlerini biraraya getiren Adım Tiyatro Hamburg, Essen ve Kiel'den sonra Berlin'de sahne aldı.

Altı farklı küçük oyundan oluşan tiyatro gösterisinde, bir taraftan Türkiye'nin bugünkü durumu esprili bir şekilde anlatılırken diğer taraftan da eski Türk tiyatrosundan, orta oyunundan çeşitli örnekler sunuldu. Oyuna çocuklarıyla birlikte gelen Berlin'li sanatseverler yaklaşık iki saat süren gösteri esnasında eğlenceli ve güzel vakit geçirebilmenin tadını çıkardılar. Oyunu izleyenler arasında ünlü saz ustası ve ozanımız Musa Eroğlu da vardı.

Geleneksel Türk tiyatrosunun ve eski orta oyunlarının artık unutulmaya yüz tuttuğunu söyleyen Ayberk Attila ve Sinan Bengier ne yazık ki bu oyunların artık sadece ramazan aylarında hatırlandığını söyledi. Almanya'da aldıkları tepkilerden oldukça memnun kaldıklarını söyleyen sanatçılar, Almanya'da doğup büyüyen genç neslin Türkçe'yi çok iyi kullandığını, hatta bazen İstanbul'da anlaşılmayan espirileri bu gençlerin anlayıp tepki verdiklerini kaydettiler.

Türkiye'de tek kişilik oyunlarda sık sık kullanılan küfürlü esprilerin kendi oyunlarında olmadığının altını çizen Sinan Bengier, küfür kullanmadan da insanların güldürülebileceğini söyledi.

Adım Tiyatro'nun kurucusu Metin Karaman ise, Adım Tiyatro'nun hem bütün ülkeyi hem de Türklerin olduğu her yeri dolaştığını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title