Haberler

Adana: Kosgeb'ten Hazır Giyim Sanayiine Destek

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Adana Hacı Ömer Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde Tekstil Kalite Kontrol Test Laboratuarı kurdu.

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Adana Hacı Ömer Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde Tekstil Kalite Kontrol Test Laboratuarı kurdu.

Adana KOSGEB Tekstil Kalite Kontrol Test Laboratuarı Yönetmeni Mehmet Yaroğlu, yaptığı açıklamada, AB-KOSGEB "Türkiye'de Hazır Giyim Sektöründe Mesleki Eğitim ve Tekstil Kalite Kontrol Laboratuarları Projesi" kapsamında biri İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde, diğeri Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde Adana KOSGEB Tekstil Kalite Kontrol Test Laboratuarı kurulduğunu belirtti.

Projeyle sektörde çalışanların niteliklerinin ve sektör ürünlerinin kalite seviyelerinin yükseltilmesi ile hazır giyim sektörünün güçlendirilmesinin amaçlandığını kaydeden Yaroğlu, "Temel felsefemiz; müşteri memnuniyetini ön planda tutmak, testleri en kısa zamanda güvenilir bir şekilde gerçekleştirmek, genç ve dinamik kadromuzla kaliteli bir hizmet sunmaktır. ISO/ IEC 17025 göre akreditasyon çalışmalarımız da devam ediyor" dedi.

Adana KOSGEB Tekstil Kalite Kontrol Test Laboratuarı'nda kumaşlarını kontrol ettiren her firmanın, ürününü uluslararası pazarda daha kolay satma imkanına kavuşacağını kaydeden Yaroğlu, "Laboratuarımız son teknolojiye sahip. Burada kumaşlar birçok aşamadan geçiriliyor ve 45 çeşit test yapılıyor. Bunların en başında buhar, ter ve su yastığı, ıslak oda, karanlık oda, ütü odası ve kondisyon odası testi yer alıyor. Bu testler sayesinde firmalar müşteriye en kaliteli ürünü sunma imkanı buluyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title