Haberler

Adana'daki Bombalı Saldırıda Kullanılan Araç Belli Oldu

Güncelleme:

Adana'daki bombalı saldırıda kullanılan araç belli oldu. Adana'da bombalı saldırıda kullanılan araç hangi marka?

Adana Valiliği otoparkında bombalı saldırı meydana geldi. Yapılan bombalı saldırıda 2 kişi öldü, 31 kişi de yaralandı. Bombalı saldırıda kullanılan aracın, Mersin plakalı olduğu ve 2 gün önce noter kanalıyla satışının gerçekleştirildiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Adana'daki bombalı saldırıda kullanılan aracın, Mersin'in Silifke ilçesine kayıtlı 33 KKP 24 plakalı 2001 model Renault Symbol marka otomobil olduğu ve 22 Kasım tarihinde H.A. tarafından M.S.Y. adına noterden satışının yapıldığı öğrenildi. Polisin, satışı yapan ve alan kişilerle ilgili soruşturmasının sürdüğü bildirildi.Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Adana Valiliği otoparkında meydana gelen patlamayla ilgili suç fail ya da faillerinin yakalanabilmesi amacıyla soruşturma başlatıldı. Yazılı ve görsel basın ile internet medyasında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişiler ile ilgili bir takım bilgilerin yayınlarının bulunduğu, bu durumun soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesine engel olduğu belirtildi. Bu kapsamda Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmemesi, sağlıklı soruşturma yapılabilmesi, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliği ile toprak bütünlüğünün korunması ve halkın gereksiz tedirginliğe sevkinin önlenmesi amacıyla patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmesi talep edildi.

SALDIRININ HEDEFİ BELLİ OLDU

Adana'da bombalı saldırıda hedefin Adana Valisi Mahmut Demirtaş olduğu ortaya çıktı. Vali, her zamanki geliş saatinden 5 dakika geciktiği için patlamadan kıl payı kurtulmuş. Adana Valiliği otoparkında 33 plakalı bomba yüklü bir otomobilin saat 08.05 sıralarında patlatılmasının ardından ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgiye göre, 33 plakalı bomba yüklü otomobil, bir kadın tarafından valilik protokol girişine en yakın otopark noktasına bırakılmasından kısa süre sonra patlatıldı. Patlamanın olduğu saatte, protokol ve koruma ekibinin valilik binası girişinde Vali Demirtaş'ı beklediği, valinin her zamanki geliş saatinden 5 dakika geciktiği ve patlamadan da kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı.


Kaynak: Haberler.com / Gündem

Adana Valiliği Renault Silifke Mersin Gündem Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title