Haberler

Adana: Çukobirlik Mihmandar Kooperatifi Mali Genel Kurulu

Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, Çukurova Bölgesinde Kütlü Pamuk Kalitesinin Yükseltilmesi ve Erkenci Cins Tohumluk Konusunda Ciddi Çalışmalar İçerisinde Olduklarını Belirterek, "Amacımız, Çukurova Pamuğuna Layık Olduğu Prestiji Kazandırmak, Dolayısıyla Çiftçinin Maddi Kayıplarını Önlemek" Dedi.

Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, Çukurova bölgesinde kütlü pamuk kalitesinin yükseltilmesi ve erkenci cins tohumluk konusunda ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını belirterek, "Amacımız, Çukurova pamuğuna layık olduğu prestiji kazandırmak, dolayısıyla çiftçinin maddi kayıplarını önlemek" dedi.

Aynı zamanda ortağı olduğu Çukobirlik'in en büyük kooperatiflerinden Mihmandar'ın mali genel kurul toplantısında konuşan Öztürk, halen devam etmekte olan 2006-2007 kampanya döneminde de ortaklara kaliteli ve eksiksiz hizmet verilmesi için yoğun çaba harcadıklarına söyledi. Cep telefonunun 24 saat açık olduğunu kaydeden Öztürk, "Dileyen ortağımız, istediği saatte arayıp alımlarla ilgili bir sıkıntısı veya problemi varsa bana söyleyebilir. Yeter ki bizden hizmet istensin. Çiftçiye hizmetin sınırı yoktur. Bu bilinç ve anlayış içerisindeyiz. Ortaklarımızı kuyruklarda bekletmemek için şimdi gecenin geç saatlerine kadar alım yapıyoruz. Çukobirlik özü olan kooperatifçiliğe tamamen dönmüştür. Gücümüzü aldığımız ortaklara kaliteli hizmet vermek, boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Çukobirlik olarak makineli pamuk hasadını teşvik ettiklerini hatırlatan Öztürk, bu şekilde toplanan pamuğun alımına da kurum olarak öncelik verdiklerini kaydetti. Öztürk, "Çünkü çiftçinin kütlü yüklü römorkunun bir an önce boşaltılıp tekrar tarlaya, yani hasat yapan makineye yetiştirilmesi gerek. Böylece çiftçinin kiraladığı makine, daha kısa zamanda hasadını tamamlama imkanı bulacaktır. Bu konuda ortaklarımızın da birbirlerine anlayışlı davranacaklarına inanıyorum. Sonuçta makineli hasat çiftçimiz, kurum ve ülke ekonomisi açısından daha verimli" şeklinde konuştu.

Divan başkanlığını Ömer Ersinadım'ın yaptığı genel kurulda, Mihmandar Kooperatifi'nin 2006-2007 tahmini bütçesi 17 milyon YTL olarak kabul edildi. Toplantıda söz alan Çukobirlik ortakları, verilen hizmetlerden memnun olduklarını ve devamını dilediklerini belirtti.

Bu arada, yağmur yemeyen "Standart 1 Beyaz" pamuğa, ekspertiz sonucu zaman zaman "Standart 2 Beyaz" yazıldığını kaydeden Mihmandar Kooperatifi Ortağı Vedat Öztekin, bunun düzeltilmesini istedi.

Mihmandar Kooperatifi Müdürü Talat Koca ise, Çukobirlik olarak ekspertiz yapıp aldıkları kütlü pamukları sawgın tesislerinde balya haline getirdiklerini, daha sonra devlet denetmeninin gelip bunların tipini belirlediğini, kendilerinin de bu normlara uymak zorunda olduklarını söyledi. Alımlarda ortakların ve kurumun menfaatlerini titizlikle koruduklarını dile getiren Koca, "Ancak, devletin kontrol eksperinin tespitleri dışında hareket etmemiz mümkün değil" dedi.

Koca, genel kurulda ayrıca, ortak üreticilere verilen emtialar, ürün alımları ve ödemeler konusunda da bilgi verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title