Haberler

Adana: Adana'da AK Parti 17. İl Danışma Meclisi Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Mustafa Attaroğlu, Birçok Partinin Barajı Aşarak Meclise Girmesini Sağlayacak Olan Genç Neslin ve Kararsız Kesimin Oylarına Talip Olduklarını Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Mustafa Attaroğlu, birçok partinin barajı aşarak meclise girmesini sağlayacak olan genç neslin ve kararsız kesimin oylarına talip olduklarını söyledi.

Adana AK Parti 17. İl Danışma Meclisi Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi. Divan başkanlığını AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özer'in yaptığı toplantıya, AK Parti Adana Milletvekilleri Ali Küçükaydın, Ziyaettin Yağcı, Abdullah Torun, Abdullah Çalışkan ve Ayhan Zeynep Tekin Börü, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. AK Parti İl Başkanı Mustafa Attaroğlu, yaptığı konuşmada, 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti'nin 5. yaşında olduğunu ve iktidara gelmesinin üzerinden 4 sene geçtiğini hatırlatarak, bu zamana kadar iktidara gelen tüm partilerin seçim öncesi çok zayıflamasına rağmen AK Parti'nin iktidarda daha da güçlendiğini savundu. Attaroğlu, 2007 yılında yapılacak olan seçimler öncesi il teşkilatı olarak tüm güçleriyle çalışacaklarına dikkat çekerek, "AK Parti Adana İl Teşkilatı olarak genel seçimlerde yüzde 27'lere varan bir oy aldık. Yerel seçimlerde ise bu başarıyı yüzde 39'lara kadar çıkardık. Amacımız 2007 seçimlerinde en azından yerel seçimlerdeki başarıyı yakalamaktır" dedi.

2007 genel seçimlerinde, eski seçimlerde ve dünya seçimlerinde olduğu gibi karasızların ve genç neslin belirleyici olacağına dikkat çeken Attaroğlu, "Yapılan anketlere göre 4-6 milyon arasında seçmenin genç ve kararsızların oluşturduğu ortaya çıktı. Bunun yanı sıra 2002 seçimlerinde sandığa gitme oranı yüzde 76. Yüzde 24'lük bir dilim kararsız sandığa gitmemiş. Bu seçimlerde de böyle bir tablo ortaya çıkabilir. Bu karasızlar ve genç neslin vereceği oyla birçok parti barajı aşarak meclise girebilir. Biz AK Parti olarak bu kararsızların ve genç neslin oylarına talibiz. Bunların oylarını alabilmek için sivil toplum örgütleri ve gerekli yerlere gidip AK Parti'nin icraatlarını anlatmamız lazım. Bir ülkenin seçiminde en belirleyici rolü karasızlar ve genç nesil oluşturuyor" diye konuştu.

AK Parti 17. İl Danışma Meclisi daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title