Haberler

Adalet Bakanı Şahin'in Roma Temasları

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Bir Siyasi Partinin Kapatılması, O Siyasi Partinin Savunduğu Görüşün Yok Olması Anlamına Gelmiyor. Bu Bakımdan Siyasi Partiler Kapatılmamalı" Dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Bir siyasi partinin kapatılması, o siyasi partinin savunduğu görüşün yok olması anlamına gelmiyor. Bu bakımdan siyasi partiler kapatılmamalı" dedi.

Yarın başlayacak "OECD Uluslararası Ticari İşlemlerde Yabancı Kamu Görevlilerine Verilen Rüşvetin Önlenmesi Sözleşmesi"nin 10. yılı dolayısıyla düzenlenecek konferansa katılmak üzere Roma'da bulunan Adalet Bakanı Şahin, İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Demokratik Toplum Partisi'nin kapatılması davasını değerlendiren Bakan Şahin, "Siyasi partiler ve mensupları, Türkiye'deki anayasa ve siyasi partileri ilgilendiren mevcut kanunlar çerçevesinde hareket etmeli. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı mevcut

anayasa ve siyasi partiler kanununa dayalı olarak böyle bir dava açtı. Bu davanın açılması, partinin mutlaka kapatılacağı anlamına gelmiyor. Bu karar anayasa mahkemesi ve yüksek mahkeme tarafından verilecek" şeklinde konuştu.

"Bir siyasi partinin kapatılması, o siyasi partinin savunduğu görüşün yok olması anlamına gelmiyor. Bu bakımdan siyasi partiler kapatılmamalı" diyen Şahin, sorumluluğun hukukçularda değil siyasetçilerde olduğunu ifade etti.

Bakan Şahin, "Siyasetçiler, Anayasa ve kanunlar çerçevesinde hareket ederek partilerinin kapatılmasına yol açacak eylemlerden kaçınmalı. Siyasi partilerin kapatılması sonuç vermiyorsa tüzel kişilere ceza vermek yerine suç işleyen gerçek kişiler hakkında gereken yapılmalı. Bu davalardan siyasetçiler, mutlaka ders almalı, demokrasinin güçlenmesi konusunda üzerlerine düşeni yapmalı. Anayasa ve yasalar yürürlükte kaldığı sürece herkes kanunlara saygı duymak zorundadır. Tabi ki bir siyasi partinin

kapatılmasını hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tasvip etmez. Ancak yasaları da uygulamak gerekir" dedi.

(DK-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title