Haberler

Adalet Bakanı'nın Memleketine İdare Mahkemesi Kuruldu

Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in Memleketi Olan Yozgat'a İdare Mahkemesi Kuruldu. Yozgat İdare Mahkemesine Yargı Çevresi Olarak Kırşehir de Bağlandı.

Aralarında Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in memleketi Yozgat’ın da bulunduğu 4 ilde idare mahkemesi kuruldu. Yozgat’ta idare mahkemesi kurulması Kırşehirlileri de olumsuz etkiledi. Daha önce Kırşehirliler hem idari davalarını hem de vergi davalarını Kırıkkale’de hallederken, yeni yapılanma nedeniyle artık vergi mahkemesi için Kayseri’ye, idari davaları içinse Yozgat’a gitmek zorundu kalacak.

4 İLDE YENİ İDARE MAHKEMESİ KURULDU

Başkanlığını Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in yaptığı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), İdari Yargı Adalet Teşkilatı listesinde değişiklik yaptı. İdari Yargı Hakim ve Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama Yönetmeliğiyle yapılan değişiklik sayesinde Yozgat, Isparta, Şanlıurfa ve Aksaray’da birer idare mahkemesi kuruldu.

Yeni oluşturulan idare mahkemeleri yüzünden bölge, idare ve vergi mahkemelerinin bazılarına “yargı çevresi olarak” bağlı illerin listesi de değişti. HSYK’nın yönetmelik değişikliğiyle; Kırıkkale Bölge İdare Mahkemesine bağlı olan Kırşehir ve Yozgat, Antalya İdare Mahkemesine bağlı olan Isparta ve Burdur, Konya İdare Mahkemesine bağlı olan Aksaray ve Niğde, Kayseri İdare Mahkemesine bağlı olan Yozgat ile Gaziantep İdare Mahkemesine bağlı olan Adıyaman ve Urfa’da değişiklik yapıldı. Yeni kurulan mahkemelerden olan Isparta İdare Mahkemesine Burdur, Aksaray İdare Mahkemesine Niğde, Şanlıurfa İdare Mahkemesine Adıyaman ve Yozgat İdare Mahkemesine de Kırşehir bağlandı.

MAHKEME KURULMADAN HSYK ATAMAYI YAPMIŞTI

Bu arada HSYK’nın idari yargı teşkilatında yaptığı değişiklik bugün yürürlüğe girerken, yeni oluşturulan Yozgat İdare Mahkemesine ve diğerlerine 17 Ekim 2006 kararnamesiyle zaten atama yaptığı ortaya çıktı. Değişiklik yapılmadan önce yapılan atamaya göre, Çiçek’in memleketi olan Yozgat’ta kurulan İdare Mahkemesi Başkanlığı'na Manisa İdare Mahkemesi Üyesi Recep Kılıç atanmıştı. Ayrıca idari yargı hakim adaylarından Selnur Çakmak, Sıdık Güllük ve İbrahim Şahin de çektikleri kura sonucunda 3 Ekim’de Yozgat İdare Mahkemesi üyeliklerine atanmışlardı.

KIRŞEHİRLİLER ARTIK HEM YOZGAT’A HEM KAYSERİ’YE GİDECEK

Bu değişiklikten en çok Kırşehirliler etkilenecek. Çünkü Kırşehirliler eskiden gerek idari davaları olsun gerek vergi davaları için olsun Kırıkkale’de işlerini halledebiliyordu. Ancak şimdi Kırşehirlilerin vergi davası için Kayseri’ye, İdare davaları için de Yozgat’a gitmesi gerekecek.

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ BAYINDIR’DAN TEPKİ

Konuyla ilgili olarak ANKA’nın görüşlerini aldığı CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır ise yeni duruma tepki gösterdi. Bayındır şunları söyledi:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title