Haberler

Acemi Kasaplar İş Başında

Acemi kasaplar iş başında ERZİNCAN - Erzincan da kurban kesmeye çalışan acemi kasaplar kendilerini çeşitli yerlerinden yaraladı.

Acemi kasaplar iş başında ERZİNCAN - Erzincan da kurban kesmeye çalışan acemi kasaplar kendilerini çeşitli yerlerinden yaraladı.

Erzincan da bayram namazı sonrası kurbanlıklarını kesmek üzere camilerden dağılan vatandaşlar, almış olukları kurbanlıklarını kestikleri sırada hayvanların tepmesi sonucu çeşitli yerlerinden yaralandılar. Yaralanan acemi kasapların arasında ellerini, ayaklarını kesenler görülürken, kurbanlık hayvanların kaçmaya çalıştığı sırada darbe alanlarda oldu. ERZURUM - Erzurum'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde hastaneler yine acemi kasaplarla doldu.

Kent merkezi, ilçe, belde ve köylerden satın aldıkları kurbanlıkları kendileri kesmeye çalışan veya kesime yardımcı olan vatandaşlar kesici aletler ile yaralandı. El, ayak ve bacak bölgelerinden bıçakla yaralananlar ambulans ya da kendi imkanları ile hastanelerin acil servislerine götürüldü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hastanelerin acil servisleri acemi kasaplarla doldu taştı. ADIYAMAN - Her Kurban Bayramında olduğu gibi yine acemi kasaplar kurban yerine kendilerini kesti.

Kurban Bayramının ilk gününde kurban kesmek isteyen acemi kasaplar yanlışlıkla kendilerini kesince, soluğu hastanede aldı. Adıyaman genelinde yanlışla kendini kesen 100'e yakın kişi hastanelere tedavi olmak için gitti. Kimileri elleri, kimileri ise ayaklarını keserek yaralandı.

Yaralılar özel araçları ile veya ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye akın eden acemi kasaplar tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi. YOZGAT - Yozgat'ta Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan 48 acemi kasap, hastanelerin acil servislerini doldurdu.

Bayram namazı sonrası kurban kesim alanlarına gelen vatandaşlar kesimlerin başlamasıyla birlikte tekme ve boynuz darbelerine maruz kalarak çeşitli yerlerinden yaralandılar. Yaralanan acemi kasaplardan 48 kişiye acil servislerde müdahale edildi. Yozgat Şehir Hastanesi ve Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin acil servisleri, el ve bacak bölgelerinden bıçak kesiği ile tekme darbeleriyle yaralanan acemi kasaplarla doldu. Kurban kesimi sırasında elinden yaralanan Murat Demir isimli vatandaş, "Kurbanlığı ahırdan çıkardım angus cinsiymiş bilmiyordum. Gözünü açtılar 4 kişiyi yere yatırdı. Kesemedik iğne getirttim. Elimden yaralandım. 8 kişiyle yıkamadık" dedi. NEVŞEHİR - Nevşehir'de Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurbanlıklarını keserken yaralanan acemi kasaplar hastanelere akın etti.

Nevşehir'de kurban kesmeye çalışırken yanlışlıkla vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 27 acemi kasap tedavi altına alındı.

Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan acemi kasaplarda bıçak, satır ve hayvan tepmesi nedeniyle yaralanmalar olduğu görülürken, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu oldu.

KÜTAHYA - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde acemi kasaplar hastane yolunu tuttu.

Kurban Bayramı'nın ilk günü bayram namazının ardından kurbanlar kesilmeye başlandı. Kurbanların kesilmesiyle birlikte acemi kasaplar geçmiş bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da hastanelere akın etti. Kurbanı kesmeye, derisini yüzmeye ve kaçan kurbanları yakalamaya çalışırken yaralanan acemi kasaplar, özel araçlarla hastaneye getirildi.

Hastaneye gelen bazı yaralılar yaşadıkları kazaya tebessüm ederken, bazıları ise kurban keserken yaralandığını gizlemeye çalıştı.

Hastaneye gelenlerin çoğunun ya parmaklarından ya da kolundan yaralı olduğu görüldü.

Saat 11.00'a kadar Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Hastanesine 50'ye yakın yaralının geldiği bilgisi edinildi. KOCAELİ - Her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu yıl da Kocaeli'de kendini kesen acemi kasaplar hastanelere akın etti.

Tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli'de de hastaneler, bayramın ilk günü acemi kasapların akınına uğradı. Hayvanını kesmeye çalışırken elindeki bıçak veya satırla kendini yaralayan, hayvanın tekme ve süsmesiyle yaralananlar hastanelere koştu.

30 yıldır kasaplık yapan Selim Sezgin, "Benim hatam yüzünden olmadı. Kesim esnasında elemanımın arka cebinde ters bir şekilde koyduğu bıçak bana saplandı. Bacağıma 20 dikiş atıldı" dedi.

Öte yandan Kocaeli'de öğleye kadar kent merkezindeki hastanelere 51 yaralının geldiği öğrenildi.

MANİSA - Manisa'da bu Kurban Bayramında da kurbanlarını keserken çeşitli yerlerinden yaralanan acemi kasaplar hastanelerin acil servislerine akın etti.

Her Kurban Bayramında hastane acil önlerinde yaşanan bildik manzaralar bu Kurban Bayramında da yaşandı. Bayram namazının ardından kurbanlık hayvanlarını kesmeye başlayan vatandaşlardan bazıları kendilerini de çeşitli yerlerinden yaraladı. Bazı vatandaşlar ambulansla hastanelere getirilirken çoğu acemi kasap da kendi imkanlarıyla hastanelerin acil servislerine geldi. Kurbanlık danayı keserken bıçağı bacağına saplayan bir vatandaş ambulansla Manisa Devlet Hastanesine getirilirken kurbanlık hayvanın tepmesiyle başından yaralanan bir vatandaş da aile bireyleri tarafından hastaneye getirildi. Çok sayıda vatandaş da et doğrarken ellerini veya parmaklarını kestikleri için hastanenin yolunu tuttu.

Akhisar'da bir vatandaş da kurbanlık hayvanın tepmesi sonucu geçirdiği kafa travması nedeniyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Manisa'da Manisa Devlet Hastanesi, Merkezefendi Devlet Hastanesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine öğle saatlerine kadar 50'ye yakın acemi kasabın başvurduğu öğrenildi. ELAZIĞ - Elazığ'da acemi kasaplar kurban kesmek isterken kendilerini keserek hastanelik oldu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da Kurban Bayram'ının birinci gününde bayram namazının ardından kurbanlarını kesmek isteyen vatandaşlar, kendilerini çeşitli yerlerinden yaraladı. Kurban kesimi sırasında şuana kadar yaralanan 30'dan fazla kişi, kentteki çeşitli hastanelere başvurdu. Vatandaşlar kurban keserken ellerinden, kollarından, bacaklarından ve vücutlarının çeşitli yerlerinden satır ve bıçaklarla kendilerini keserek yaralandı.

Kurban keserken yaralanan acemi kasaplar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulanslarla veya kendi imkanlarıyla kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Vatandaşlar kurban keserken kendilerini yaraladığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kurban Bayramı Erzincan 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title