Haberler

Acemi Erler Yemin Etti - Samsun/

Samsun ve Isparta'da acemi eğitimini tamamlayan askerler yemin etti.

Samsun ve Isparta'da acemi eğitimini tamamlayan askerler yemin etti.

Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı General Şükrü Naili Gökberk Kışlası'nda 368. kısa dönem ile 24. dönem sözleşmeli 177 er ve erbaş için yemin töreni düzenlendi.

Törenle ant içen askerlerden birliğe erken teslim olan erler yaş kütüğüne plaket çaktı. Törende torunlarının ve oğlunun vatani görevini yerine getirdiği kışlada daha önce askerliğini yapan dedeler ile babalara da Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Piyade Albay Recep Ali Üstün tarafından katılım belgesi verildi.

Programda konuşan Üstün, asker ve ailelerinin unutulmayacak bir törene şahitlik ettiğini söyledi.

Mehmetçiklere de hitap eden Üstün, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en genç Mehmetçiklerine güveninin tam olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Silahlı Kuvvetlerimizin saflarına katılan değerli Mehmetçiklerim. Bu yeminle sizler, milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlaka itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum."

Konuşmanın ardından geçit töreni yapıldı. Daha sonra Mehmetçiklerin aileleriyle buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı.

Çocuk ve eşleri ile anne ve babalarına sarılan Mehmetçikler, gözyaşlarına hakim olamadı.

Isparta'da 705 acemi er ile 174 uzman erbaş yemin etti

Isparta'da Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 705 asker için yemin töreni düzenlendi

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 43. dönem uzman erbaşlar da yemin ederek mavi bere taktı

-Isparta

- Isparta'daki Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 705 acemi er ile Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında temel eğitim gören 174 uzman erbaş için yemin töreni gerçekleştirildi.

24. dönem sözleşmeli erler ve 368. kısa dönem erlerin Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında gerçekleştirilen yemin törenine, Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Piyade Albay Ferat Vural, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir ile askerlerin aileleri katıldı.

Eğitimlerini tamamlayan 705 asker, silah ve Türk bayrağı üzerine el basarak yemin etti.

Albay Vural ve Tuğgeneral Bozdemir, daha önce Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında vatani görevini tamamlayan, halen aynı yerde çocukları veya torunları askerlik yapan kişilere teşekkür belgesi ve hediye verdi.

Piyade Albay Vural, yaptığı konuşmada, and içme töreninin manevi değerinin çok büyük olduğunu söyledi.

Bu yeminin şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri safına katılmanın ve "Mehmetçik" unvanı almanın bir ifadesi olduğunu dile getiren Vural, "Mehmetçik asırlara damgasını vuran büyük Türk milletinin ortak adıdır. Mehmetçik aziz vatan uğruna çocuğunu beşikte, annesini, eşini tarlada, hastasını yatakta bırakarak cepheden cepheye koşan ölümsüz kahramanların adıdır. Evlatlarımız bugün and içerek bu kutsal görevi devraldılar. Onlar en iyi yerden, en iyi eğitimi aldılar. Ülkemizin Mehmetçik'e, Mehmetçik'in de devletimize ve Türk milletine emanet olduğunu unutmayınız. Yemininiz hayırlı olsun." diye konuştu.

Törenin sonunda askerler, bando eşliğinde tören geçişi yaptı. Daha sonra aileler, çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi. Asker aileleri kavuşma sırasında sevinç gözyaşı döktü.

Eğirdir

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 43. dönem uzman erbaşlar da yemin ederek mavi bere taktı.

Komutanlıktaki bir spor salonunda düzenlenen yemin törenine, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir ile askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından uzman erbaşlar Türk bayrağı ve silah üzerine el basarak yemin etti.

Yeminin ardından 174 uzman erbaş komando beresi taktı.

Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, törende yaptığı konuşmada, ordunun en önemli örf ve adetlerinden olan and içme töreninin manevi değerinin kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

Komando birliklerinin kara kuvvetlerinin göz bebeği olduğunu dile getiren Bozdemir, "Komando olmak onurdur. Çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacak manevi bir mirastır" dedi.

Komando andının okunmasının ardından askerler aileleriyle bir araya geldi.

Kaynak: AA / Güncel

Eğirdir Isparta Samsun TSK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title