Haberler

"Acaristanbul Villalarına" Yıkım Kararına İptal İstemi

Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar, Beykoz Belediyesi Encümeninin Yıkım ve Para Cezası Kararının İptali ve Yürütmenin Durdurulması İstemiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde Dava Açtıklarını Bildirdi.

Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar, Beykoz Belediyesi Encümeninin yıkım ve para cezası kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtıklarını bildirdi.

Acar, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Beykoz Belediyesi Encümeninin yıkım kararının 19 Mart Pazartesi günü kendilerine tebliğ edildiğini hatırlatarak, dün de kararın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesine dava açtıklarını kaydetti.

Encümenin 3194 Sayılı İmar Yasası'nın 32. maddesine göre yıkım kararı aldığını belirten Acar, dava açma gerekçelerini anlattı ve ''Belediyenin yasal dayanağı ve hukuki olmayan encümen kararının iptali gerekmektir'' dedi.

Kesin izin taleplerinin haksız şekilde Orman Bakanlığınca ret edildiğini ifade eden Acar, bu konuda 12 Şubat 2007 tarihinde açtıkları davanın da halen sürdüğünü söyledi. Acar, ''Yargı süreçlerinin kesinleşmesi beklenmeden belediyece herhangi bir yıkıma başlanması halinde elbette ki her türlü yapılan harcamalar, ayrıca gecikme faizleri ve maddi tazminat dahil olmak üzere talep edilmesi, hiç arzu etmediğim halde, zorunlu hale gelecektir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title