Haberler

Abdullah Gül Adaylıktan Çekildi

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül "Bundan Sonra Yapılacak Turu Anlamsız Buluyorum" Diyerek Cumhurbaşkanlığı Adaylığından Çekildiğini Açıkladı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül "Bundan sonra yapılacak turu anlamsız buluyorum" diyerek cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde CHP'nin izlediği yolu eleştiren Gül, Anavatan Partisi ve DYP'yi de CHP'ye destek verdiği için sitem ederek suçladı. Gül, "Bu seçim sürecinde bana destek veren başta AK Parti olmak üzere bağımsız milletvekillerine teşekkür ederim" dedi.

Dışişleri Bakanı Gül, AKP MYK toplantısının ardından Meclis'te düzenlediği basın toplantısında adaylıktan çekildiğini açıkladı. Gül, adaylığının açıklandığından itibaren kamuoyundan büyük destek gördüğünü belirterek "Yapılan anketler de bunu gösterdi" dedi. Gül, demokratik siyasetin nezaketi gereği, bugüne kadar hiç yapılmayan ve siyasi tarihte ilk defa, Meclis'te grubu ve üyesi bulunan tüm partileri ziyaret ettiğini söyledi. "Ziyaret ettiğim bağımsız milletvekilleri ve tek milletvekili bulunan partiler dahil bana güven duydular. Destek vereceklerini söylediler ancak kapının ardından farklı söylediler, dışarıda farklı davrandılar" diye sitem eden Gül, CHP'yi eleştirdi.

CHP 1989'DA DA BOYKOT ETTİ

CHP'nin, 1989'da Turgut Özal'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde de boykot kararı alarak Meclis'e girmediğini anımsatan Gül, "CHP 89'da izlediği tavrı şimdi de göstermiştir. Ne yazık ki DYP ve Anavatan Partisi de CHP'yi izlemiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimi Meclis'in dışına yansıdı. 11'inci Cumhurbaşkanlığı seçimi 1'inci turunda toplantı yeter sayısı bulunmadığı gerekçesiyle CHP, Anayasa Mahkemesi'ne Genel Kurul'da 367 milletvekili hazır bulunmadı diye başvurdu. Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda Meclis'i kilitleyen bir durum ortaya çıktı" diye konuştu. Gül, Anayasa Mahkemesi kararından sonra 1'inci turu tekrarlamak için Genel Kurul salonunda 358 milletvekilinin hazır olmalarına rağmen, 367'nin bulunması için netice alınamadığını belirterek, Genel Kurul'da bulunan milletvekillerine teşekkür etti.

"ANLAMSIZ BULUYORUM"

Gül, 9 Mayıs'ta yapılacak turun bu saatten sonra anlamsız olduğunu belirterek, "184'ün toplantı yeter sayısı olduğu söyleyen DYP ve Anavatan Partisi, Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra CHP'nin izlediği yolu onlar da izlemişlerdir. Dolayısıyla bundan sonra yapılacak turu anlamsız buluyorum ve adaylıktan çekiliyorum" diye konuştu.

Gül daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. AKP'nin hazırladığı Anayasa paketinde, "Cumhurbaşkanını halk seçsin" teklifinin CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürüleceğinin anımsatılması üzerine Gül, "Cumhurbaşkanını Meclis seçememiştir. Meclis kilitlenmiştir. Bu durumda cumhurbaşkanını halk seçsin diyoruz" dedi.

Gül, seçim tarihinin değişebilme olasılığının gündemde olduğunun hatırlatılması üzerin de, "Şu anda cumhurbaşkanlığı seçim süreci devam ediyor. Bu süreç devam ederken Meclis, Anayasa'nın 77'nci maddesine göre seçim kararı almıştır. Yani turlar bitmeden seçim tarihi belli oldu. Süreç henüz bitmiş değil. cumhurbaşkanlığı süreci devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Anayasa paketinin kabul edildiği taktirde, cumhurbaşkanlığı halk oylamasında da aday olup olmayacağı sorusuna Gül, "O gün gelsin konuşuruz" yanıtını verdi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title