Haberler

ABD Ordusu, Irak'ta Sağlık Projelerine Ödenek Ayırdıklarını Açıkladı

ABD Ordusu'nun Irak Sözcüsü Albay Powel T. Babin, Irak'ta Sağlık Projelerine Destek Vererek, Hastaneler ve Sağlık Ocaklarının Tadilatlarına Ödenek Ayırdıklarını Söyledi.

ABD Ordusu'nun Irak Sözcüsü Albay Powel T. Babin, Irak'ta sağlık projelerine destek vererek, hastaneler ve sağlık ocaklarının tadilatlarına ödenek ayırdıklarını söyledi.

Irak'ta 3 bin 300 proje gerçekleştirdiklerini ve projeler arasında sağlık konusuna öncelik verdiklerini söyleyen Babin, "93 sağlık merkezi tadilat edildi ve yapılan bu tadilatlara 5 milyon dolar harcadık. Ayrıca sağlık çalışanlarının maaşına yüzde 60 zam yapıldı ve 3 milyon çocuğa hastalıklara karşı aşılar vuruldu" dedi. Projeleri sağlık bakanlığı ile beraber geçekleştirdiklerini ifade eden Babin, Basra'ya kurulan çocuk hastanesine de çok büyük önem verdiklerini belirtti. Ayrıca hastaneye alınan yeni

cihazlar konusunda sağlık çalışanlarına eğitim verildiğini vurgulayan Babin, "Gelecek aylarda da birçok hastane inşa etmeyi planlıyoruz. Fakat yaptığımız pek çok hastane direnişçilerin saldırılarına hedef oluyor. Bugüne kadar 4 hastaneye saldırı düzenlendi. Bunlardan 2'si kapalı durumda" diye konuştu.

Irak'ın merkezinde 37, kuzeyde 47 ve güneyde ise 50 hastane bulunduğunu ifade eden Babin, sağlık projesine 800 milyon dolar ödenek ayırdıklarını ve bunun 580 milyon dolarını bu projeler çerçevesinde harcadıklarını söyledi.

(AR-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title