Haberler

ABD'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri

NSA eski sistem analisti Snwoden'e Almanya’dan barış ödülü.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansının (NSA)  eski sistem analisti Snwoden'e Stuttgart Barış Ödülü'nün verileceği bildirildi.

"AnStifter" adlı insan hakları örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Snwoden'in, dünyadaki gizli servislerinin izleme ve casusluk olaylarını ortaya çıkarmasından dolayı Stuttgart Barış Ödülü'ne layık görüldüğü ifade edildi.

Snowden'ın demokrasi ve hukuk devleti ilklerine yaptığı katkının vurgulandığı açıklamada, Snowden'ın ifşa ettiği belgelerle "barış ve özgürlük içinde bir hayat sürdürme konusunda küçümsenmeyecek bir katkıda bulunduğu" kaydedildi.

Ödülün 23 Kasım Pazar düzenlenecek galada Almanya'nın Stuttgart kentindeki Tiyatro Evi'inde verileceği ifade edilirken, Rusya'ya iltica eden Snwoden'e ödülün nasıl verileceği konusunda bir açıklama yapılmadı.

-Snowden Almanya'ya gitmek istemediği iddiası

Öte yandan Snwoden, Rusya'dan Almanya'ya gitmek istemediği yönünde çıkan iddiaların yanlış olduğunu bildirdi.

Snowden, ABD'li avukatı Ben Wizner aracılığıyla Almanya'da daha önce  "Snowden için bir yatak" sloganıyla kampanya başlatan "Campact" adlı insan hakları grubuna gönderdiği mesajda, "Kamuoyunun büyük bir bölümünün istediğine ve birkaç yatağın mevcut olmasına rağmen Alman hükümetinden vize almanın zor olduğunu belirten Snowden, Almanya'ya gitmekle ilgilenmediğim yönündeki iddialar yanlış" ifadesine yer verildi.

NSA'nın eski sistem analisti Edward Snowden'ın geçen yıl basına sızdırdığı belgeler, NSA'nın dünya genelindeki dinleme faaliyetlerini ortaya çıkarmıştı. Rusya'da iltica hakkı verilen Snowden'ın ifşa ettiği belgelerde NSA'nın Alman vatandaşlarını ve başta Başbakan Angela Merkel olmak üzere bazı siyasetçileri dinlediği iddia edilmişti. Federal Meclis, iddiaları araştırmak üzere NSA Araştırma Komisyonu kurulmuştu. Muhalefet partilerinin komisyon üyeleri ve insan hakları örgütleri Snowden'ın Almanya'ya gelerek bu komisyonda ifade vermesini istiyor. Alman hükümeti ise buna karşı çıkıyor. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Edward Snowden Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title