Haberler

ABD'nin Irak'taki Hava Operasyonlarında Düşüş Yaşanıyor

ABD'li Tümgeneral David Edgington, Son Bir Ay İçinde, Irak'ta Amerikan Güçlerince Düzenlenen Hava Operasyonlarında 'Önemli' Bir Düşüş Olduğunu Söyledi.

ABD'li Tümgeneral David Edgington, son bir ay içinde, Irak'ta Amerikan güçlerince düzenlenen hava operasyonlarında 'önemli' bir düşüş olduğunu söyledi.

Irak'taki çok uluslu gücün hava kuvvetleri koordinasyonundan sorumlu olan Tümgeneral Edgington, "Dün, uzun zamandan sonra ilk kez hiç mühimmat kullanmadan geri döndük" dedi. Edgington, "Birkaç kez göreve çağrıldık ancak cephane kullanmadık. Bu, güvenlik durumunun iyiye gittiğinin bir işareti" dedi.

Son 3-4 haftadır hava saldırılarının sayısında 'önemli' bir düşüş olduğunu vurgulayan Edgington, "Hareketli operasyonlar için daha az görev alıyoruz. Görevimizin başındayız ancak bize daha az iş düşüyor" diye konuştu.

ABD ve Iraklı yetkililer, Şubat ayında Irak'a 28 bin 500 kişilik ilave bir gücün konuşlandırılmasının ardından son aylarda şiddet eylemlerinde de bir düşüş gözlemlendiğini belirtiyor.

(AFP-İB-İB-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title