Haberler

ABD Konsolosluğu Önünde Mısır Eylemi…

İstanbul'da Alperen Ocakları üyesi bir grup, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanarak Mısır'daki katliamları protesto etti.

İstanbul'da Alperen Ocakları üyesi bir grup, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanarak Mısır'daki katliamları protesto etti.

Sarıyer'deki ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan Alperen Ocakları üyeleri, 3 Temmuz tarihinden bu yana Mısır'daki askeri cuntanın gerçekleştirdiği katliamları protesto etti. Çevik Kuvvet polisinin demir bariyerlerle sokağı kapatarak yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, Amerikan bayrağı sarılı samandan yapılmış kukla ile Mısır'da darbeyi gerçekleştiren General Abdulfettah el-Sisi'nin fotoğrafı yakıldı. Sık sık AB, ABD ve İsrail aleyhtarı sloganlar atan grup, tekbir getirerek Mısır'da hayatını kaybedenleri andı.

Eyleme destek veren Büyük Birlik Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Muhittin Açıcı, Mısır'daki katliamlar göz yumduklarını öne sürerek ABD ve AB'yi eleştirdi. Açıcı, "Kahrolsun ABD, kahrolsun faşist Avrupa Birliği, kahrolsun küresel sömürücüler, yaşasın Filistin intifadası, yaşasın Türkistan kıyamı, Azerbaycan'daki mücadele, Kırım'daki şanlı direniş, Bosna'daki mücahitler, Mısır'daki şanlı direniş" dedi.

Grup adına bir açıklama da Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Hüseyin Aktaş yaptı. Aktaş, "Küresel dostluk veya stratejik ortaklık adına Amerikancı olanlara ve ABD ipiyle kuyuya inenlere Mısır'da yaşanan bu adi katliamlar ders olsun. Dünyadaki Müslümanlara ve ülkemizi yönetenlere, Alperen Ocakları olarak ellerinde imkan olup da neleri yapmadıkları sorusunu bir kez daha kendilerine sormalarını istiyoruz. Biz Mısır'daki bu katliamları, arkasında Beyaz Saray ve Tel-Aviv'i açık bir dille kınıyoruz" dedi.

Yaklaşık yarım saat süren eylem, yakılan kuklaların ardından olaysız şekilde sona erdi - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title