Haberler

ABD Kongresinden onay bekleyen Sudan-İsrail barış anlaşması risk altında

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump tarafından ekim ayında açıklanan Sudan ile İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi anlaşmasının risk altında olduğu belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından ekim ayında açıklanan Sudan ile İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi anlaşmasının risk altında olduğu belirtildi.

New York Times'in (NYT), anlaşma hakkında bilgisi bulunan ve ismi açıklanmayan 5 yetkiliye dayandırdığı haberinde, taraflar arasında varılan şartların yerine getirilmesinin önünde belirsizlik olduğu kaydedildi.

Haberde, anlaşmanın Trump yönetimi tarafından olgunlaştırılmadan 3 Kasım başkanlık seçimleri öncesi siyasi kazanım için aceleye getirilerek duyurulduğu ve nihayete ermesi için bu yıl sonuna kadar Kongrenin onayından geçmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Ancak Kongrede onay bekleyen, temelde Sudan'ın terörizmi destekleyen ülkeler listesinden çıkarılması ve geçmiş terör saldırılarının kurbanlarına tazminat ödenmesini kapsayan barış yasası konusunda farklı görüşler bulunduğu vurgulandı.

Haberde, bazı Kongre üyelerinin, Sudan'ın ödeyeceği tazminata 11 Eylül mağdurlarının da katılmasını istediğine işaret edilerek, özellikle ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden ile yeni döneme hazırlanan Kongrenin, Sudan barış anlaşmasını öncelikleri arasına almayabileceğine işaret edildi.

Sudan ile İsrail'in ilişkilerini normalleştirme anlaşması

ABD Başkanı Donald Trump, 23 Ekim'de Sudan ile İsrail'in ilişkilerini normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Trump'ın açıklamasından hemen önce Beyaz Saray, Sudan konusunda Trump'ın Sudan'ı "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarma kararını imzaladığını Kongreye bildirdiğini aktarmıştı.

Söz konusu adımın Sudan'ın 1998 Kenya ve Tanzanya'daki ABD Büyükelçiliklerine yönelik saldırıdaki "terör kurbanlarına 335 milyon dolarlık ödeme yapmasını" kabul etmesinin hemen ardından atıldığına işaret edilmişti.

15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen resmi törende de, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar imzalanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump İsrail Sudan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title