Haberler

ABD Ekonomisi "Yaşlanıyor"

ABD'de İşgücü Verimliği Artışı Yüzde 1.4'te Kalarak AB ve Japonya'nın da Gerisinde Kaldı. Verimlilik Artışı, ABD'de Yüzde 1.4'te Kalırken Çin'de Yüzde 9.5, Hindistan'da İse, Yüzde 6.9 Oldu.

ABD'deki işgücünün, sosyal güvenlik kovertürünün yoğunlaştığı "yaşlı" Avrupa'ya göre çok daha verimli olduğu savı ciddi darbe aldı. İşgücü verimliliği, ABD'de 2006'da sadece yüzde 1.4 artarak AB ve Japonya'nın da gerisinde kaldı. Verimlilik artışı, Çin'de yüzde 9.5, Hindistan'da ise, yüzde 6.9 oldu.

Financial Times gazetesine göre, Conference Board adlı uluslararası kuruluşunca yayınlanan veriler, ABD'de ekonomik büyüme yavaşladığı, istihdamın ise hızlı bir artış gösterdiği 2006 yılında işgücü verimliğinin ise sadece yüzde 1.4 oranında arttığını gösterdi.

Geçen yılda kaydedilen yüzde 1.4'lük artışın ise, 10'yı aşkın bir süredir ABD'deki işgücü verimliliğinde kaydedilen en düşük artış olduğuna dikkat çekildi.

Gazeteye konuşan Conference Board Başekonomisti Gail Foster de, ABD'de ekonomik büyüme yavaşlarken işgücü verimliliğindeki zayıflığın sürmesi halinde ABD Merkez Bankasının faizleri indirme kabiliyetinin kısıtlanacağı uyarısını yaptı.

ABD, çalışılan saat başına üretim artışı bakımında geçen yıl AB ve Japonya'nın gerisinde kaldı. Japonya'da işgücü verimliği, 2006 yılında yüzde 2.5 artı.

Geçen yıl işgücü verimliliğinin AB'ye son katılan 12 ülkede yüzde 4.1 oranında bir artış gösterdiğine, bu oranın Çin'de yüzde 9.5'e, Hindistan'da ise yüzde 6.9'a ulaştığına dikkat çekiliyor. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title