Haberler

ABD'den Operasyona Tam Destek

Kandil Dağında Bulunan Terörist PKK Hedeflerine Türk Savaş Uçakları Tarafından Yapılan Hava Harekatı Konusunda ABD Dışişleri Bakanlığı, 'Biz Bu Konudaki Görüşlerimizi Daha Önce Bildirdik' Dedi.

Can Kamiloğlu Bildiriyor...Kuzey Irak'taki Kandil dağında bulunan terörist PKK hedeflerine önceki gece Türk savaş uçakları tarafından yapılan hava harekatı konusunda, ANKA'ya değerlendirmede bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ABD'nin konuyla ilgilli daha önce yapılan açıklamalara sadık kaldığını belirterek, "Biz bu konudaki görüşlerimizi daha önce bildirdik, gerekli açıklamalar yapıldı, bu açıklamaların dışında, söylenecek bir şey yok" diye konuştular. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, konuyla ilgili, ABD Dışişişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey'nin 4 Aralık'ta, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamanın hala geçerli olduğunu vurguladı.

-TOM CASEY NE SÖYLEMİŞTİ?-

ABD Dışişleri Bakanı Tom Casey 4 Aralık tarihinde Türkiye'nin, PKK ile olan mücadelesinde gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonları konusunda, "Türk hükümetinin ABD'nin her hangi bir başka dostu ya da müttefğii gibi ABD'den yeşil ya da kırmızı ışık almasına gerek yok. Türk hükümeti, bu harekatı milli güvenlikleri konusunda duydukları kaygı çerçevesinde yapmıştır bu da PKK tarafından hepimize karşı oluşturulan ortak bir tehdittir ve bu konuda Türk ordusunun ya da konu ile ilgili diğer kişilerin bu harekat ile ilgili demeçlerine bakmanızı önereceğim. Biz PKK'nin elimine edilmesinin ve ona hiç bir yerde barınma izni verilmemesi konularının ortak bir hedef olduğu konusunu kesinlikle yeniden vurguladık. Başkan Bush da Başbakan Erdoğan ile toplantılarında bu konuda, Türk hükümeti ile işbirliği yapma niyetinde olduğumuzu kesin olarak söylemişti" demişti.

-ABD'DEN SÜREKLİ YEŞİL IŞIK ALMAYA GEREK YOK-

ANKA'ya görüşlerini bildiren ABD Dışişlerine yakın olan kaynaklar, ABD Dışiişleri Bakanlığının konuyla ilgili yorumunun, artık ABD'den Türkiye'nin her yapılacak sınır ötesi operasyon öncesinde, Türkiye'den yeşil ışık almasına gerek görülmediğini, ABD'nin bu konuda söylemiş olduğu sözlerin ardında durduğunu, PKK terör örgütü ile Türkiye'nin mücadelesinde dost ve müttefik bir ülke olarak ABD'nin Türkiye'nin tam olarak yanında olduğunun vurgulandığını söylediler.

-ABD, DEN TÜRKİYE'YE İSRAİL TAKTİĞİ-

ANKA'nın konuştuğu kaynaklar, ABD Dışişleri Bakanlığının, Türkiye'ye İsrail'e uyguladığı diplomatik taktiği kullandığını belirterek, İsrail'in, Ortadoğu'da düzenlediği saldırıların ardından, ABD Dişişleri Bakanlığının takındığı tavrında aynısı olduğunu söyleyerek, ABD, Türkiye'ye PKK konusunda mücadele etmesi için yüzde yüz destek verdiği anlamına geldiğini söyledi. (ANKA)

(CK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title