Haberler

ABD'den İran'a Protesto Notası

ABD, İran'a, Hafta Sonunda Hürmüz Boğazı'ndaki Gerginlikle İlgili Protesto Notası Gönderdi.

ABD, İran'a, hafta sonunda Hürmüz Boğazı'ndaki gerginlikle ilgili protesto notası gönderdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre Washington yönetimi, Hürmüz Boğazı'nda hafta sonunda İran hız teknelerinin ABD donanma gemileriyle karşı karşıya gelmeleri olayıyla ilgili Tahran hükümetini resmen protesto etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, resmi diplomatik notanın, Tahran'daki İsviçre Büyükelçiliği aracılığıyla gönderildiğini bildirdi. İki ülke arasında 1979 yılından bu yana diplomatik ilişki bulunmaması nedeniyle, bu ülkelerin ilişkileri İsviçre'nin Tahran Büyükelçiliği aracılığıyla yürütülüyor.

Amerikan yetkilileri, pazar günü Devrim Muhafızları'na ait 5 teknenin boğazda 3 ABD gemisini taciz ettiği suçlamasında bulunmuştu. ABD Başkanı George W. Bush da olayı ''provokatif'' olarak nitelemiş ve yinelenmesi durumunda ciddi sonuçları olacağı ifadesini kullanmıştı.

İran Dışişleri Bakanlığı ise yayınladığı açıklamada olayı ''normal'' olarak nitelendirmiş ve sorunun çözüldüğünü kaydetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title