Haberler

ABD Başkanı Bush Paris'te

ABD Başkanı George W. Bush, Roma Ziyaretinin Ardından Paris'e Geçti.

ABD Başkanı George W. Bush, Roma ziyaretinin ardından Paris'e geçti.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nde bir konuşma yapacak olan Bush, farklarının üzerinde durmak yerine, ilgi ve fikirler konusunda birleşmeleri gerektiğini ifade etti.

Eşi ile birlikte Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkzoy'nin Elysee Saray'ında vereceği akşam yemeğine katılacak olan Bush, yarın Cumhurbaşkanlığı Saray'ında bir kez daha Sarkozy ile bir araya gelerek, ikili ilişkiler, Afganistan, İran, Orta Doğu'daki gelişmeler ve artan petrol fiyatları gibi konuları görüşecek.

Bu arada Le Monde gazetesinde çıkan habere göre Bush, Afganistan ve İran konusunda iki ülkenin aynı yönde düşündüğünü söyleyerek, Suriye ile ilişkiler konusunda ciddi görüş ayrılıkları bulunduğuna dikkat çekti.

Bush-Sarkozy görüşmesinde Afganistan'ın kalkınması için Paris'teki konferansta vaat edilen 21.4 milyar dolarlık yardımında konuşulması bekleniyor.

ABD Başkanı George W Bush'un eşi Laura Bush Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen "Uluslararası Afganistan'a Yardım Konferansı"nda yaptığı konuşmada, 21.4 milyar dolarlık yardımın 10.2 milyar dolarını ABD'nin yapacağı sözünü vermişti.

(DPA-SG-SG-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title