Haberler

Gençlere Taş Çıkarıyor! 97 Yaşındaki İbrahim Dede Uzun Yaşamın Sırrını Paylaştı

Güncelleme:

Malatya'da yaşayan 97 yaşındaki İbrahim Yıldırım, uzun yaşamasındaki sırrının her gün spor yapmak ve alkol ile sigaradan uzak durmak olduğunu söylüyor.

Malatya'da yaşayan 97 yaşındaki İbrahim Yıldırım, uzun yaşamasındaki sırrının her gün spor yapmak ve düzenli beslenmekten geçtiğini söyledi.

GÜNE SPOR YAPARAK BAŞLIYOR

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesinde yaşayan 97 yaşındaki İbrahim dede, her sabah spor yaparak güne başlıyor. Nerdeyse bir asırlık yaşına rağmen, dinç ve dinamik olan İbrahim Dede'nin bu formu gençleri kıskandırıyor.

ALKOL VE SİGARYI HİÇ KULLANMAMIŞ

Hayatında hiç sigara içmeyen ve alkol almayan İbrahim dede, sporu da yaşamının olmazsa olmazlarından biri olarak görüyor. Her gün spor yapmanın yanı sıra bisiklet de sürdüğünü ifade eden Yıldırım, gençlere de öğüt vererek "Buradan gençlere sesleniyorum, spor yapsınlar, sigara içmesinler, alkol almasınlar. Mutlaka her zaman spor yapsınlar" dedi.

5 ÇOCUK, 23 TORUN SAHİBİ

Bir ay sonra 98 yaşına gireceğini belirten, İbrahim Dede dinç olmasını ise spora bağlıyor. 5 çocuk ve 23 torun sahibi olduğunu söyleyen Yıldırım, eşi öldükten sonra evlenmediğini ve 35 yıldır yalnız yaşadığını belirtti. Kendi yemeğini de kendisinin yaptığını anlatan Yıldırım, diğer ev işlerini de tek başına yaptığını ifade etti.

KENDİ BESLEDİĞİ HAYVANLARIN ETİNİ YİYOR

Yediği yemeklere de dikkat ettiğini kaydeden Yıldırım, et ihtiyacını da beslediği hayvanları keserek karşıladığını söyledi. Gençlere adeta taş çıkaran İbrahim Dede'nin, bu azmi ise görenlere örnek oluyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yeşilyurt Malatya Komik - İlginç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (34)

jhj:

istanbula gelsin 1 haftada ölür

19
1
yanıtYanıtla
CEMAL OKKA:

dayı fabrikada akşama kadar zehirli gazların arasında çalışıyoz

13
0
yanıtYanıtla
Ibrahim:

Hey masallah..

12
0
yanıtYanıtla
ugur:

allah uzun ömürler versın ins

9
0
yanıtYanıtla
ali veli:

bu tip insanları bulup gençlere rol model olarak tanıştırıp yaşamlarını öğrenmeliyiz.

6
2
yanıtYanıtla
dırdırdırdırdırdırıdırıdır.............:

neymiş yalnız yaşamak lazımmış demekki.

4
3
yanıtYanıtla
ahmet:

Bu yaştaki insanları devlet koruma altına almalı ellerini Öpüyorum

7
0
yanıtYanıtla
hasan:

kısa ve uzun ömrüde veren allah c. c dür kendine bakar isen sağlıklı yaşarsın o kadar basit.

6
0
yanıtYanıtla
hasan:

biz her canlıya bir ömür verdik ne bir saniye ilerri ne bir saniye geri allah. cc ömürü veren allahtır. benim şu an 94 yaşında ve her gün birbuçuk paket sigara içiyor ona ne demeli.

1
2
yanıtYanıtla
tekel istanbul sorumlusu hasana cevap:

sigara içme demeli. . . demek içmese 120 yi rahat görür.

yanıt3
yanıt1
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title