Haberler

Afrin'de 9 Şehit Verdiğimiz Çatışmanın Detayları Netleşmeye Başladı

Güncelleme:

Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı harekatının en şiddetli çatışması dün 9 şehit verdiğimiz Raco'ya 6 kilometre uzaklıktaki 1027 rakımlı tepede yaşandı. Mehmetçik, alanın en stratejik noktasını canı pahasına korudu.

Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı harekatının 16. günündeki teröristlerden temizlenen stratejik 1027 rakımlı tepede dün şiddetli çatışma yaşandı. PKK/PYD'li büyük bir grup terörist, TSK'nın temizlediği tepeye sızmak istedi, çıkan çatışmada 9 asker şehit oldu, 11 asker yaralandı, 39 terörist de etkisiz hale getirildi. Ağır kayıplar veren teröristler kaçmak zorunda kaldı. 2 asker helikopterin düşürülmesi sonucu şehit olurken, bugün de bir askerin şehit olduğu haberi geldi.

EN ŞİDDETLİ ÇATIŞMA 1027 RAKIMLI TEPEDE YAŞANDI

Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı harekatının en şiddetli çatışması dün Raco'ya 6 kilometre uzaklıktaki 1027 rakımlı tepede yaşandı. Raco'yu teröristlerden arındırmak için kritik öneme sahip tepe, Zeytin Dalı harekatının 16. günündeki teröristlerden temizlenmişti.

ALANIN EN STRATEJİK NOKTASINI CANLARI PAHASINA KORUDULAR

Teröristler dün akşam saatlerinde Raco kırsalında bulunan ve alanın en stratejik yeri olan 1027 rakımlı tepe ve yakınlarındaki Ömeruşağı Köyü'ne tanksavar, roketatar, havan ve ağır silahlarla saldırdı. Sızma girişimene askerler hemen karşılık verdi ve 1027 rakımlı tepede yoğun çatışmalar yaşandı. Sarp bir bölge olan ve daha önce de sızma girişimleri yaşanan tepedeki çatışmalar geç saatlere kadar sürdü.

TSK PEŞ PEŞE AÇIKLAMALARLA DUYURDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı'nın 22. gününde peş peşe acı haberleri duyurdu. Harekâtta dün bir ATAK helikopterinin düşmesiyle Pilot Üsteğmen Erdem Mut ve Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Kahraman şehit oldu. Harekâtın 22. günü Afrin'de en fazla şehidin verildiği gün oldu. Genelkurmay'dan dün öğlen yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlar esnasında 10 Şubat saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, iki silah arkadaşımız şehit olmuştur" denildi. Genelkurmay dün akşam ise peş peşe üç açıklama yaptı. İlk açıklamada 3 askerin şehit olduğu, 5 askerin yaralandığı bildirildi. Açıklamada, "Operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu 15 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi. Genelkurmay bir saat sonra ise ikinci açıklamasını yaptı. Açıklamada 2 askerin şehit olduğu, 4 askerin yaralandığı, 11 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Genelkurmay'ın son açıklaması 22.30 sıralarında geldi. Açıklamaya göre, dün harekatta 4 asker daha şehit oldu, 2 asker daha yaralandı, 13 terörist daha etkisiz hale getirildi.

ACI HABERLER AİLELERİNE ULAŞTI

Çatışmada Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş ile uzman çavuşlar Oğuzcan Ekiz, Enes Sarıaslan, Halis Koca, Burak Akalın, Serdar Ege, Hüseyin Şahin, Koray Karaca ve uzman onbaşı Hamza Karacaoğlu şehit oldu. 11 asker de yaralandı. Şehitlerin aileleri acı haberle gözyaşına boğuldu.

HEPSİ TATVAN'DAN UĞURLANMIŞTI

Dün şehit olan askerlerin 9'unun aynı birlikte görev yaptığı ortaya çıktı. 25 Ocak tarihinde, şehit askerlerin de aralarında bulunduğu 208 komando, Tatvan 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı Sorgun Kışlası'ndan törenle uğurlanmıştı. Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, beraberindeki askeri yetkililerle birlikte Zeytin Dalı Harekatı'nda görevlendirilen komandolarla tek tek selamlaşarak başarı dileklerinde bulundu. Törende, 208 komando için kurbanlar kesilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Tatvan Afrin PKK TSK Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title