Haberler

9. Cumhurbaşkanı Önünü Kesen Türkücü Türüt'e Şapkasını Kaptırmadı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Başkent Üniversitesi İstanbul Uygulama ve Araştırma Merkezinin Açılışına Katıldı. Demirel, "Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Bir Toplumun ve Devletin En Önemli İşidir" Dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Başkent Üniversitesi İstanbul Uygulama ve Araştırma Merkezinin açılışına katıldı. Demirel, "Sağlık ve eğitim hizmetleri bir toplumun ve devletin en önemli işidir" dedi.

Açılış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Beşesgioğlu, Vali Muammer Güler, başbakan eski yardımcısı Hüsamettin Özkan, eski bakanlardan Yaşar Okuyan, İsmet Sezgin ve Mehmet Nuri Yılmaz'ın da bulunduğu bir çok siyasi katıldı.

Süleyman Demirel, sağlık ve eğitim hizmetlerinin bir toplumun ve devletin en önemli işi olduğunu söyledi. "Herşeyin başı sağlık" diyen Demirel, sağlıklı bir insan olarak kendisini örnek gösterdi. Demirel, "Sağlık önce insanın kendi işidir. İnsan şu kapıya gelmemeli. Kişi kendi kendinin doktorudur. Onun için ben buraya paltoyla çıktım. Diğer arkadaşlar gibi ceketle çıkmadım" dedi.

Katılımından dolayı Demirel'e plaket verildi. Kürsüden inen Demirel'in yolunu kesen türkücü İsmail Türüt, kendisinden şapkasını istedi. Demirel, önce vereyim diyerek şapkayı uzattı. Ardından Türüt'ün "size daha çok yakışıyor" demesi üzerine Demirel, "Akıllı adamsın" diyerek şapkasını alıp kurdeleyi kesmek üzere hastane kapısına yöneldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye'de sağlık sisteminin hastalara iyi hizmet sunduğunu artık vatandaşların tedavi için yurt dışına gitme gereği duymadıklarını söyledi. Avrupa vatandaşlarının bile tedavi için Türkiye'ye geldiğini ifade eden Başesgioğlu, Türkiye'de sağlık hizmetlerinin iyi olmasına karşın sağlık harcamalarında aksaklıklar olduğunu kaydetti. Türkiye'nin diğer dünya ülkelerine oranla ilaca daha fazla harcama yaptığını dile getiren Başesgioğlu, "Sağlığa harcadığımız her 100 liranın 43 lirasını ilaca veriyoruz. Bu dünyada kabul edilen standartları çok aşan bir durum. Dünyada bu oran yüzde 25 ile 30 arasında" dedi.

Konuşmaların ardından protokol açılışı yapılan hastaneyi gezdi. Demirel'in tören sırasında korumalarının koluna sürekli girmesi dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title