Haberler

731. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri Sürüyor

731. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri Devam Ediyor. Etkinlikler Çerçevesinde Karaman'ın Ermenek İlçesinde Bulunan Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türbesi Başında Tören Düzenlendi.

731. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler çerçevesinde Karaman'ın Ermenek ilçesinde bulunan Karamanoğlu Mehmet Bey'in türbesi başında tören düzenlendi.

Törene Karaman Valisi Karaman Valisi Fatih Şahin, Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, askeri ve mülki erkan ile davetliler katıldı. Türbenin ziyaret edilmesinin ardından Balkusan köyünde düzenlenen törenlere geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından yöresel halk oyunları sergilendi. Karaman Valisi Fatih Şahin, Türk dilinin korunması ve yaşatılmasının çok önemli olduğunu belirterek, dilini kaybetmiş bir devletin herşeyini kaybetmiş olacağını söyledi.

Konya Havacılık Topluluğu üyelerinin yamaç paraşütü atlayışı yaptığı törenlerde şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Balkusan köyüne yaptırılan Karamanoğlu Mehmet Bey Kültür Merkezi'nin açılışı da yapıldı.

(MÇ-İP-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title