Haberler

7. Ticaret ve Sanayi Festivali Açıldı

Güncelleme:

Güney Marmara'nın önemli fuarları arasında yer alan "Biga 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile 7. Ticaret ve Sanayi Festivali" düzenlenen törenle açıldı.

Güney Marmara'nın önemli fuarları arasında yer alan "Biga 2.Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile 7. Ticaret ve Sanayi Festivali" düzenlenen törenle açıldı.

İlçedeki 20 bin metrekarelik alana sahip kapalı pazar yerinde düzenlenen ve üç gün açık kalacak fuara katılan 113 firma, 801 peronda stant açtı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Tunçay Yaşar, açılışta yaptığı konuşmada, Güney Marmara'nın, Türkiye'nin gelişme hızı yüksek bir bölgesi olduğunu söyledi.

İlçenin bu gelişen bölgenin en stratejik noktasında yer aldığını ifade eden Yaşar, Biga'nın, jeopolitik öneminin yanında ekonomik açıdan da Çanakkale ekonomisinin lokomotifi konumunda bulunduğunu bildirdi.

Bölge ekonomisinin ana belirleyici unsurunun tarım ve hayvancılık olduğunu, tarımsal ve hayvansal ürünlerin Çanakkale genelinde üretilen toplam miktarının yarısının Biga'da üretildiğini belirten Yaşar, "Tarım ve hayvancılıktaki modernizasyon ve buna bağlı olarak üretim potansiyelinin yükselişi, Bakacak ve Taşoluk barajlarının devreye girmesiyle binlerce dönümlük yeni arazilerin sulanabilir olmasıyla ilçemiz adeta bir gıda cenneti olmaya adaydır" dedi.

Yaşar, şöyle konuştu:

"İlçemiz sanayi ve tarıma dayalı gelişme göstermektedir. Sanayi kuruluşları, çeltik işleme, sebze ve meyve ile salça ve konserve fabrikaları, et ve süt işleme tesisleri, un ve yem fabrikalarıdır. Diğer sanayi sektörleri de mobilya sanayi, demir çelik, enerji, tersane, ulaşım, madencilik sanayi, deri işleme, zirai alet imalatı olarak dağılım göstermektedir. Biga Organize Sanayi Bölgesi'nde 58 adet parselin 51 adedi yatırımcılara tahsis edilmiş, 15 işletme faaliyete geçmiştir. 12 firmanın inşaatı devam etmektedir. 15 firmanın da proje çalışmaları yapılmaktadır. Sanayi kuruluşlarımız, halen dünyanın dört bir yanına ürünlerini ihraç etmektedirler. 2011 yılı sonu itibariyle ilçemizde ihracata yönelik üretim yapan yaklaşık 15 firmanın toplam ihracatları, bir milyar 400 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmiştir."

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir'de, ilçenin, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarına paralel biçimde büyümesini sürdürdüğünü belirterek, Biga'nın göç veren değil, göç alan bir ilçe olduğunu söyledi.

Biga ekonomisinin Türkiye standartlarının çok üzerinde olduğunu ifade eden Kaşdemir, ilçenin tarımını ve sanayisini geliştirmiş önemli bir eğitim kenti olduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra fuar açılışına katılan protokol üyeleri, stantları gezdi.

Açılışa, Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay, Doğtaş Yönetim Kurulu üyesi Şadan Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Erdoğan, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Serten Akkaya/Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Tarkan Demir - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Türkiye Marmara Biga Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title