Haberler

67. Cannes Film Festivali

"Altın Palmiye" için yarışan "Kış Uykusu" filminin oyuncularının aklı Soma'da kaldı Oyuncu Demet Akbağ: "Cannes'da yarışan filmimizi izlemekten çok memnunuz, ancak Türkiye'deki kaza yüzünden adeta boğazımız düğümleniyor"

67. Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" için yarışan "Kış Uykusu" filminin oyuncuları, Soma'daki maden kazasının kendilerini derinden etkilediğini belirterek, oldukça karışık duygular içinde olduklarını ifade etti.

Filmin yönetmeni Nuri Bilge Ceylan, yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan, başrol oyuncuları Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Melisa Sözen, görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki ve senaryoya katkı veren Ebru Ceylan, festival sarayında basın toplantısı düzenledi.

Oyuncu Demet Akbağ, "Cannes'da yarışan filmimizi izlemekten ve burada bulunmaktan çok memnunuz, ancak Türkiye'deki kaza yüzünden adeta boğazımız düğümleniyor" ifadesini kullandı.

Diğer oyuncular da aynı görüşü paylaşırken, yönetmen Ceylan, Türkiye'deki son kazanın ardından Cannes'da karışık duygular içinde bulunduklarını söyledi.

Gazetecilerin filmle ilgili sorularını yanıtlayan Bilginer, yönetmen Ceylan ile çalışmanın kendisi için çok önemli bir tecrübe olduğunu vurgulayarak, Ceylan'ın oyuncunun dilinden çok iyi anladığını ve oyuncunun ne yapması gerektiğini kendisine çok iyi anlattığını söyledi.

Film sırasında en iyi sahneyi çekebilmek için 200 saate yakın çekim yapıldığını kaydeden Bilginer, uzun diyaloglar yüzünden genelde tiyatro tekniğinde olduğu gibi, tekrar sahnelerinde başa dönerek çekimleri sürdürdüklerini ifade etti.

Bilginer, filmin soğuk kış şartlarında çekildiğini kaydederek, filmde rol almaktan büyük onur ve gurur duyduğunu söyledi.

Demet Akbağ ise senaryo çalışmasından çok, kamera önü çalışmasının daha zor, ancak keyifli ve heyecanlı olduğunu kaydetti.

Oyuncu Melisa Sözen, Ceylan'ın, çekim sırasında kendilerini ifade edebilmeleri için oyunculara önemli bir alan bıraktığını belirterek, "Ceylan, çekimlerde performansımızı daha iyi gösterebilmemiz için bizi oldukça rahat hissettirdi" ifadesini kullandı.

Yapımcı Özbatur da son 10 yılda Ceylan'ın son 4 filmine yapımcılık yaptığını ve her zaman çıtayı giderek yukarı çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu filmin, Türk-Fransız ve Alman ortak yapımı olduğunu kaydeden Özbatur, ortak yapımlarda daha başarılı çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade etti.

Görüntü Yönetmeni Gökhan Tiryaki ise iç çekimlerde özellikle uzun diyalog sahnelerinde ışık durumunu en iyi hale getirebilme konusunda zorluklar yaşadıklarını söyledi. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Demet Akbağ Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title