Haberler

6 Yaşındaki Çocuk, 1 Haftada Kur'an Okumayı Öğrendi

Kahramanmaraş'ta, Yeşilevler H. İbrahim Kral Camii'nde Açılan Kur'an Kursuna Katılan 6 Yaşındaki Yaşar Yiğit, 1 Haftada Kur'an Okumayı Öğrendi. Ailesini ve Hocasını Şaşırtan Çocuk, Kısa Bir Süre Sonra da Kur'an-ı Kerim'i Hatmedecek.

Kahramanmaraş'ta, Yeşilevler H. İbrahim Kral Camii'nde açılan Kur'an kursuna katılan 6 yaşındaki Yaşar Yiğit, 1 haftada Kur'an okumayı öğrendi. Ailesini ve hocasını şaşırtan çocuk, kısa bir süre sonra da Kur'an-ı Kerim'i hatmedecek.

Henüz okula bile başlamamış olan Yiğit, yaz mevsiminde her çocuk gibi Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için Yeşilevler H. İbrahim Kral Camii'ne gitti. 65 erkek öğrenciyle birlikte kursa katılan Yiğit, daha ilk haftasında Kur'an-ı Kerim'i okumayı başardı. Yiğit'in kısa süre içerisinde Kur'an-ı hatmedecek seviyeye gelmesi herkesi şaşkına çevirdi. Yiğit, CD'lerden, babasından ve hocasından aldığı eğitimle Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrendiğini söylerken, Yeşilevler H. İbrahim Kral Camii'nin imamı Hafız Sefa Bilgen,

14 yıllık meslek yaşantısında ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını ifade etti.

Bilgen, "Yaşar kursa geldiğinde hiçbir şey bilmiyordu. Gayret göstererek üzerine biraz düştük. 1 haftalık bir zaman içerisinde cüzü bitirdi. Daha sonra Kur'an-ı Kerim'den bölümler okumaya başlattık. Şu anda hatim yapacak duruma geldi. Normalde bir çocuk Kur'an-ı Kerim'i okumayı 25-30 gün arasında öğreniyor" diyerek şaşkınlığını gizleyemediğini belirtti.

Yaşar Yiğit'in babası Oktay Yiğit ise, oğlunun kısa sürede büyük bir iş başardığını ifade ederek, bundan gurur duyduğunu dile getirdi. Oğlunun bu çabasının örnek olmasını isteyen baba Yiğit, "Gerek hocasının gerekse bizim gayretimizle bu işi başardı. Ben hissettiklerimi kelimelere sığdıramıyorum. Bu bana oğlumun zeki olduğunu, aynı zamanda da Kur'an-ı Kerim'i okumanın zor olmadığını gösterdi" diye konuştu.

(ACB-MT-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title