Haberler

57. Berlinale Film Festivali Başladı

Almanya'nın Başkenti Berlin'de Düzenlenen 57. Berlinale Film Festivali 'La Vie En Rose' Adlı Fransız Yapımı Filmin Gösterimiyle Başladı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 57. Berlinale Film Festivali ''La Vie en Rose'' adlı Fransız yapımı filmin gösterimiyle başladı.

Festivalin açılışında düzenlenen galaya, Jeff Goldblum, Franka Potente, Veronica Ferres, Sibel Kekilli gibi sinema yıldızlarının yanı sıra politika, kültür ve sanat alanlarında isim yapmış çok sayıda davetli katıldı.

Festival için yaklaşık 5 bin başvuru arasından gösterilmek üzere 373 film seçildi. Bu filmlerden 22'si yarışma bölümünde ''Altın ayı'' ve ''Gümüş ayı'' ödülleri için yarışacak. Yarışma bölümünde Türk filmi yer almazken, yenilikçi filmlerin yarıştığı ''Forum'' bölümünde yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu'nun yaptığı ve başrollerini Rıza Akın'la Nurcan Eren'in paylaştığı ''Rıza'' filmi gösterilecek.

''Panorama'' bölümünde ise Özer Kızıltan'ın yönettiği ve başrolde Erkan Can'ın oynadığı ''Takva'' ile Türk kökenli Alman Yönetmen Thomas Arslan'ın ''Ferien'' (Tatil) adlı filmleri izlettirilecek.

Kısa metrajlı filmlerde ise Nesimi Yetik'in yönettiği ''Annem Sinema Öğreniyor'' adlı film yarışacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title