Haberler

5 Milyon Üniversite Öğrencisi İçin 5 Milyon Fidan Dikimi Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Bütün dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye'de hem alan hem de odun serveti olarak artmaktadır. Bundan gurur duyuyoruz" "Sadece açık alanlarda değil, ...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bütün dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye'de hem alan hem de odun serveti olarak artığını belirterek, bundan gurur duyduklarını söyledi.

Eroğlu, Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi'nde düzenlenen 5 Milyon Üniversite Öğrencisi İçin 5 Milyon Fidan Dikimi Töreni'nde, eski bir hoca olarak gençlerle gurur duyduklarını ifade etti.

Türkiye'de ağaçlandırmanın dolu dizgin devam ettiğini dile getiren Eroğlu, son 10 yılda 3 milyara yakın fidanı toprakla buluşturduklarını vurguladı.

Eroğlu, 2008'de Cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma seferberliğini başlattıklarını anımsatarak, "2008-2012 yıllarında yürütülen seferberlik kapsamında, 2 milyon 300 bin hektar alanı ağaçlandırma hedefimizi aştık, 2 milyon 420 bin hektara ulaştık ve 2 milyar fidanı toprakla buluşturduk" dedi.

Bütün dünyada, orman varlığı azalırken Türkiye'de hem alan hem de odun serveti olarak arttığına dikkati çeken Eroğlu, bundan gurur duyduklarını söyledi. Eroğlu, sadece açık alanlarda değil, üniversite kampüsleri, okullar, hastaneler, yollar, mabetler, mezarlıklar gibi nerenin ihtiyacı varsa orada ağaçlandırma çalışması yaptıklarını bildirdi.

AK Parti'den önce 1992-2002 tarihlerinde yılda ortalama 75 milyon fidan üretimi gerçektirildiğini kaydeden Eroğlu, bu rakamı 2012'de 6 kat artırarak 470 milyona ulaştırdıklarını anlattı.

-YÖK Başkanı

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya da Türkiye'nin 21. yüzyılda 5 milyon öğrenciyle yoluna devam ettiğini belirterek, öğrencilere fiziki olarak son derece modern kampüsler içerisinde hizmetler sunduklarını dile getirdi. Çetinsaya, projeye emek veren herkese teşekkür etti.

-"Gazi Üniversitesi nankör değil"

Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber de Türkiye'nin en büyük öğretim kurumları arasında yer aldıklarını ve nankör bir üniversite olmadıklarını vurguladı.

Devletin iki yılda Gazi Üniversitesinin bütçesini yüzde 50 oranında artırdığını bildiren Büyükberber, "Nankörlük, kötü bir hastalıktır. Bize düşen sorumlulukların bilinci içerisinde gerekeni yapacağız. Üniversite, öğrenciler ve çalışanlar adına bu sözü Sayın Başbakanımıza veriyorum. Türkiye, 10 yıl öncesine göre çok daha zengin, yeşil, modern, refah bir ülkedir. Bunu görmemek hakikaten insafsızlıktır" dedi.

Törene, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi ile çok sayıda bürokrat da katıldı.

-Meyve ağaçları da dikilecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığının yürüttüğü proje kapsamında 5 milyona yakın öğrenci için 5 milyon fidan toprakla buluşturulacak. Proje kapsamında üniversite kampüslerine karaçam, sedir, kızılçam, fıstıkçamı, mavi selvi gibi türlerin yanı sıra meyve ağacı fidanları da dikilecek. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Gazi Üniversitesi Gökhan Çetinsaya Veysel Eroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title