Haberler

43. Kütüphaneler Haftası

Mersin'in Erdemli İlçesinde Akdeniz İlköğretim Okulu Öğrencileri, Masal Kahramanlarının Kostümlerini Giyerek, Arkadaşlarını Kütüphaneye Kitap Okumaya Davet Etti.

Mersin'in Erdemli ilçesinde Akdeniz İlköğretim Okulu öğrencileri, masal kahramanlarının kostümlerini giyerek, arkadaşlarını kütüphaneye kitap okumaya davet etti.

43. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, masal kahramanlarının kostümlerini giyen öğrenciler, masallardan alıntı yaparak, arkadaşlarına kitap okumanın faydaları hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler, her masal kahramanının sahneye çıkışında arkadaşlarını uzun süre alkışladı.

Akdeniz İlköğretim Okulu Müdürü Eyüp Yılmaz, bir kaza sonucu hayatını kaybeden öğrencileri Tolgahan Yılmaz'ın adını taşıyan bir kütüphaneleri bulunduğunu ifade ederek, "Kütüphanemizde 4 bine yakın kitabımız var. Öğrencilerimize kütüphane kültürünü ve kitap okuma alışkanlığını aşılamak için etkinliklerimiz sürüyor" dedi.

Okul kütüphanesinin halka da açık olduğunu belirten Yılmaz, "Yalnızca Kütüphaneler Haftası'nda değil, bütün yıl boyunca insanlar kütüphanelerden faydalanmalıdır. Velilerimiz de örnek olması açısından öğrencilerle birlikte kütüphanelere gitmelidir" diye konuştu.

(Oİ-MT-Y)

30.03.2007 15:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title