Haberler

3. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tarafından Düzenlenen "3. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali", Fransa'dan Filistin'e Dünyanın Bir Çok Ülkesinden Gelen Tiyatro Topluluklarının ve Yerli Tiyatro Gruplarının Gösterileriyle Devam Ediyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından düzenlenen "3. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali", Fransa'dan Filistin'e dünyanın bir çok ülkesinden gelen tiyatro topluluklarının ve yerli tiyatro gruplarının gösterileriyle devam ediyor.

20 Mart'ta Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nca sahnelenen "Kozları paylaşmak" adlı gençlik oyunu ile başlayan festival, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının katılımı ile sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı ile Haller Gençlik Merkezi'ndeki Tepebaşı Sahnesi'nde sahnelenen oyunlara, Eskişehirli ilköğretim öğrencileri başta olmak üzere çocuklar ve gençler yoğun ilgi gösterdi. Festival kapsamında yurtdışından gelen topluluklardan Bulgaristan Nevena Kokanova Drama Tiyatrosu 'Pinokyo', Fransa Sophie Queon Kumpanyası 'Kelebek olmadan önce', Filistin Al-Harah Tiyatrosu 'Yaşlı seman' adlı oyunları, yerli tiyatro topluluklarından Tiyatro Tempo 'Bir beckeet oynamak' ile Tiyatro Düş Perdesi de 'Masal çalan' adlı oyunları sahneledi.

24 Mart pazartesi günü Lüleburgaz Uçan Eller Kukla Evi 'Alaaddin'in sihirli lambası'nı, Sırbistan Duşko Radovic Küçük Tiyatrosu da 'Taş prens' adlı oyunları sahneleyecek. Festivalin son günü olan 25 Mart'ta, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 'İbiş adında bir İbiş' oyununu sahneleyecek. Festivalin kapanışı ise, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Çağdaş Dans Topluluğu'nun Büyükşehir Sanat ve Kültür Sarayı'nda gerçekleştireceği 'Mahf-ı kebir' adlı dans gösterisiyle yapılacak.

(OÖ) 23.03.2008 15:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title