Haberler

Son dakika haber... "Bu vatan hepimizin" dediler, alevlerle savaştılar

Güncelleme:

Son dakika haberine göre -"Bu vatan hepimizin" dediler, alevlerle savaştılar Onlar ormanların sivil kahramanları Muğla'nın Marmaris ilçesi Bördübet Mevkii Yediadalar bölgesinde 21 Haziran akşam saatlerinde çıkan orman yangınlarında karadan yapılan mücadelelerde eğitimli sivil toplum örgütlerinin üyeleri de önemli...

-"Bu vatan hepimizin" dediler, alevlerle savaştılar

Onlar ormanların sivil kahramanları

MUĞLA - Muğla'nın Marmaris ilçesi Bördübet Mevkii Yediadalar bölgesinde 21 Haziran akşam saatlerinde çıkan orman yangınlarında karadan yapılan mücadelelerde eğitimli sivil toplum örgütlerinin üyeleri de önemli rol oynadı. Orman ekipleri ile birlikte omuz omuza mücadele veren gönüllülerin tek söyledikleri 'Bu vatan hepimizin' oldu.

Marmaris, Hisarönü mahallesine bağlı Bördübet mevkiinde 21 Haziran saat 20.00 sularında çıkan orman yangınının söndürme ve soğutma çalışmalarında görev alan ekiplerin içinde tıpkı orman ve itfaiye görevlileri gibi çevre illerden gelenler de oldu. Sahada yaklaşık 4 bin gönüllü ekip görev yaparken kimi gıda, temel ihtiyaç, kimi kolluk kuvvetlerine yardım kimi, yangın söndürme görevlerinde aktif rol oynadı.

'Son duman bitene ' kadar sahadayız diyen kurtarma gönüllülerinden Beşir Arama Kurtarma Derneği temsilcisi Hasan Binay; "Biz Ege Bölge ekibi olarak buraya intikal ettik. Yangın ihbarını aldıktan yaklaşık 2 saat sonra birimlerimizle birlikte hareket ettik ve 4 saat sonra koordinat merkezine teslim olduk. Bize verilen görevleri icra etmeye başladık. Şuan soğutma çalışmaları yapıyoruz. 18 kişilik arama kurtarma ekibimiz ve 42 kişilik lojistik ekibimiz ile birlikte 6 araç, 1 ikram aracı ve 1 malzeme aracımız ile birlikte devletimiz ve milletimizin yanındayız. Orman İşletme ve AFAD koordinatörlüğünde organize olarak bize verilen görevleri yerine getiriyoruz. Arama Kurtarma ekibi olarak 48 konut, 168 kişinin tahliyesinde bulunduk. Yangın karşılama görevlerinde bulunduk" dedi.

MAKE (Marmaris Arama Kurtarma ve önleme ) Ekibi Başkanı Ali Yılmaz ; "Yangın ihbarı aldığımızda ilk etapta 24 kişilik ekibimiz ile yangın bölgesine geldik. Biz ekibimiz geçen seneki Ağustos ayındaki yangınlardan sonra kurduk ve geçen Eylül ayında da eğitimler aldık, gerekli tatbikatlara katıldık. Yangında başımıza gelen aksaklıklar oldu. Gönüllülerimizden Atakan kardeşimiz, itfaiye hortumunu uzatırken hortumun lans kısmı kafasına denk geldi kaşı yarıldı. Yine müdahale çalışmalarında dumandan etkilenenler oldu. Marmaris Arama Kurtarma ve Önleme Derneği olarak biz diğer STK'lardan ayrı önleme kısmımızı da kurduk. Yani sadece arama kurtarma değil önlemek için ne yapabiliriz yönünde de çalışıyoruz" dedi.

AFAD Gönüllüsü ve Marmaris Arama Kurtarma Ekibi görevlisi Soner Can '"Biz geçen seneki Marmaris yangınından sonra organize olduk. Özellikle Marmaris ve çevresinde yangınları önlemek adına ilgili kurumlar işbirliği ile faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bu yangında da gelen ihbar üzerine harekete geçtik ve sahadaki arkadaşlarımız ile birlikte yaklaşık 86 saat çalışmalara destek verdik. Yangınları önlemek için öncelikle temiz olmalıyız, düzenli tutmalıyız. Yangınlar genellikle çöpler dolaysıyla çıkıyor. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz" diyerek vatandaşların duyarlı olmalarını istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title