Haberler

Muğla'da 17 yaşındaki genç kızın ölümüyle ilgili tutuklu anne ve babanın yargılanması devam ediyor

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 17 yaşındaki Gamze Sakallıoğlu'nun yatağında ölü bulunmasıyla ilgili tutuklanan anne ve babasının yargılanmasına devam edildi. Olayda yapılan incelemede bulunan DNA örneklerinin anne ve babayla eşleşmediği belirtilirken annenin akıl sağlığının yerinde olduğu ortaya çıktı.

Muğla'nın Bodrum ilçesi Mazı Mahallesi Çocuk Mezarlığı mevkiinde ailesi ile birlikte yaşayan 17 yaşındaki lise öğrencisi Gamze Sakallıoğlu, 2022 yılı Ocak ayında annesi tarafından yatakta ölü bulunmuş, otopside boyun kemiğinin kırık olduğu ortaya çıkan genç kızın anne ve babası, cinayet şüphesiyle tutuklanmıştı.

ANNENİN AKIL SAĞLIĞININ YERİNDE OLDUĞU BELİRTİLDİ

Sakallıoğlu çiftinin Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına devam edildi. Önceki duruşmada istenilen akıl sağlığı raporu Manisa Ruh ve Sinir Sağlığı Hastanesi'nden geldi. Raporda sanık Turcen Sakallıoğlu'nun akıl sağlığının yerinde olduğu belirtildi.

DNA ÖRNEKLERİ ANNE VE BABAYLA EŞLEŞMEDİ

Evde yapılan incelemede 2 farklı kişiye ait DNA örneklerinin olduğu ve DNA'ların olayda adı geçen isimlerle eşleşmediği öğrenildi. Duruşmada her iki sanık da beraatlerini talep ederken mahkeme heyeti tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

AVUKAT AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Duruşma sonrası bir açıklama yapan Sanık Mehmet Halil Sakallıoğlu'nun avukatı Ferdi Çelebi, şunları dile getirdi; "Kolluk aşamasında olayın boğma kaynaklı tespiti sonrasında evde bulunan baba ve anne en büyük şüpheli olarak alınıp tutuklanıyor. Olay yerinde yapılan çalışmaların ardından müvekkilimin ve diğer sanık eşinin herhangi bir şekilde parmak izi bulunamıyor. Daha sonra olaya karışabildiği düşünülen ormancı, komşular ve maktulün yazışmalarının olduğu tüm kişilerin DNA, kan ve tükürük örnekleri alınıyor. Yapılan karşılaştırmalarda olay yerinde 2 farklı DNA bulunuyor ancak bu DNA'ların kime ait olduğu tespit edilemiyor. Müvekkilim ve diğer tutuklu sanığın tutuklu kalmasının sebebi olay günü evde bulunmaları. Olay yerinin köy olması nedeniyle ev kapılarının kilitleme ihtiyacının duyulmadığı tüm tanık beyanlarıyla sabit.

SANIK BABA İÇİN DE RAPOR TALEP EDİLDİ

Duruşmada mahkeme heyeti tarafından sanık Mehmet Halil Sakallıoğlu'nun akıl sağlığının yerinde olup olmadığı konusunda Manisa Ruh ve Sinir Sağlığı Hastanesi'nden rapor talep edildi. Sakallıoğlu'nun bu 15 gün hastanede izlenilmesi ve gözetim altında tutulması istendi. Dava, 27 Mart'a erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Bodrum Muğla Mahkeme Yargı Tutuklama Adli Tıp Cinayet 3.Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title