Haberler

Bartınlı bir balıkçı 2 milyon TL değerindeki balığı nesli tükenmekte olduğu için denize geri bıraktı

Güncelleme:

Bartın açıklarında avlanan bir balıkçı, havyarı 2 milyon TL değerinde olan Sibirya Mersin balığı yakaladı. Şaşıran balıkçı, nesli tükenme tehdidi altında bulunan balığı çekilen hatıra fotoğrafının ardından denize geri bıraktı. Balıkçı, "Avlanması yasak olan balıkları avlarsak, bu farklı türleri koruyamazsak, hem Karadeniz'deki balık çeşitliliğini yok ederiz hem de gelecek kuşaklara daha verimsiz bir deniz bırakırız" diye konuştu.

Karadeniz'in Bartın açıklarında avlanan bir balıkçı, yaygın olarak Sibirya nehirlerinde görülen ve dünyanın en pahalı balıkları arasında yer alan Sibirya Mersin balığını yakaladı. Şaşıran balıkçı, nesli tükenme tehdidi altında bulunan balığı çekilen hatıra fotoğrafının ardından denize geri bıraktı.

HAVYARI 2 MİLYON TL DEĞERİNDE

Bartın'ın Amasra ilçesi açıklarında mezgit avına çıkan Cem Yavuzyiğit isimli bir balıkçı, Ahatlar mevkisinde havyarı 2 milyon TL değerinde olan Sibirya Mersin balığı yakaladı. Sibirya bölgesinde nehirlerin denize döküldüğü bölgelerdeki nehirlerde görülen balık ile hatıra videosu çekilen Yavuzyiğit, hayvanı yeniden doğal ortamına saldı.

AVLANMASI YASAK DİYE BIRAKTI

Bu sezon ikinci kez aynı balığa rastladığını belirten balıkçı Yavuzyiğit, "Aslında görünce çok şaşırdım. normalde bu bölgede bulanan bir balık değil. Bana ikinci defa denk geldi. Neslinin tükenmekte olduğunu bildiğim için çok kısa bir süre misafir ettim. Hemen denize geri bıraktım. Avlanması yasak olan balıkları avlarsak, bu farklı türleri koruyamazsak, hem Karadeniz'deki balık çeşitliliğini yok ederiz hem de gelecek kuşaklara daha verimsiz bir deniz bırakırız" diye konuştu.

Cem Yavuzyiğit ve beraberindeki balıkçılar, Sibirya Mersin balığını denize bıraktıktan sonra bölgedeki mezgit avına devam etti.

Bartın'da Sibirya Mersin Balığı Yakalandı

Bartın'da Sibirya Mersin Balığı Yakalandı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Karadeniz Bartın Mersin Balıkçılık Çevre Doğa 3.Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (16)

Hamit Gündoğdu:

Haberde yazan 2 milyon TL değerinde havyari olan balık yakalamış deniyor. Haber doğru ise bırakma işide doğrudur.. ve geleceği düşünerek yaptığınida açıklıyor balığı suya salan.. birbirimize inancımızı ve sevgimizi kaybetmeyelim.. sağa sola yalpa yapmadan bravo demek zor olmasa gerek..

185
28
yanıtYanıtla
Azad Biltekin1903:

Yalan, hiç kimse o değerdeki balığı denize geri bırakmaz

12
151
yanıtYanıtla
EkSeS:

Tam da sorun bu. O balik orada yumurtalayip cogalirsa , 2 milyon degil - 200 milyon servet olusur.

yanıt21
yanıt1
Mehmet :

Dürüst ve delikanlı insan. Maşallah.

142
2
yanıtYanıtla
Gereksiz 2045:

Erkek çıkmıştır. Havyar alabilseydi mümkün değil bırakmazdı.

23
88
yanıtYanıtla
Fatih Ziya:

Hüsnü zan etmek gerekli

yanıt36
yanıt0
Özgür VATAN:

İsmin gibi gereksizsin

yanıt76
yanıt1
Özkan Bulut:

Helal olsun böyle insanlara

107
3
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

bılmıyordur o kadar degerlı oldugunu teşhisi koydum dagılın artık.

52
24
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Adamsın..

39
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title