Haberler

3 Milyon 500 Bin YTL'lik İnteraktif Vurgun

Türkiye'nin En Profesyonel İnternet Dolandırıcılarından "Criptos Sadun" Lakaplı Sadun Ö., Polisin Karşısına Bu Kez 3 Milyon 500 Bin YTL'lik Bir İnteraktif Vurgunla Çıktı.

Türkiye'nin en profesyonel internet dolandırıcılarından "Criptos Sadun" lakaplı Sadun Ö., polisin karşısına bu kez 3 milyon 500 bin YTL'lik bir interaktif vurgunla çıktı.

Bilgi Üniversitesi Bilgisiyar Programcılığı mezunu olan Criptos Sadun, 2 bin 500 kişinin kredi kartı bilgilerini 15 günde bir değiştirdiği casus maillerle kopyalarken, kopyaladığı bilgileri ise bu kez düzenlediği ikiz kredi kartı denen kartlara yükledi. Çıkarttığı kartlarla, etrafına topladığı şahıslardan yüzde 33'lük bir komisyonla ATM'lerden para çektiren ve daha çok güvenlik kamerasız ATM'leri tercih ettiği öğrenilen Criptos Sadun, bu yöntemle topladığı paraları babası Haldun Ö. ve kuzeni Mehmet

Ö.'nün hesaplarına aktardı. 9 aylık süre zarfında kopyalayıp ikiz kartını çikarttığı 2 bin 500 hesaptan 3 milyon 500 bin YTL'lik bir vurgun gerçekleştirdiği öğrenilen Criptos Sadun'un, her yüklü vurgun sonrasında ise sevgilileri ile birlikte İstanbul'un lüks gece kulüpleri Reine ve Keops'ta alem partileri düzenlediği de Beşiktaş'taki evine yapılan baskınla ortaya çıktı.

Üs olarak kullandığı ve internet dolandırıcılığından temin ettiği paralarla satın aldığı öğrenilen Beşiktaş'taki evinde aramalarda bulunan polis, Criptos'un sevgilileriyle birlikte eğlencede ve alemde çekilmiş çok sayıda fotoğrafını ele geçirirken, İstanbul'un lüks semtlerinde satın alınmış 3 adet dubleks lüks dairesiyle birlikte Marmaris'te bir yatını da belirledi.

Hesap bilgilerini ele geçirdiği 2 bin 500 kişinin yarısına yakın bir bölümünün hesabından para çektikten sonra yapılan sanal takiple ele geçirilen Criptos Sadun'un, babasının hesaplarında tespit edilen 120 bin YTL'lik bir para ile 3 dairesi ve yatına el koyan polis, soruşturma kapsamında Criptos'un babası Haldun Ö., kuzeni Mehmet Ö., Cristos'un sevgilileri Pınar K., Özden T. ve kuzeninin sevgilisi Begüm E. ile birlikte ATM'lerden para çekme olayını organize eden Yavuz D.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

Mağdur banka ve şahısların şikayetleri sonrasında, İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, 2 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet cep bilgisayarı, 1 adet uydu telefonu, 4 adet cep telefonu, 1 adet digital fotoğraf makinesi, 10 adet GSM sim kartı, 52 adet banka kartı ve yapılan işlemlere ait çok sayıda dekont ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3'ü kadın 7 kişi, Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

(AS-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title