Haberler

Türkiye'nin Her Kesiminde Cumhuriyet Etkinlikleri Düzenlendi

Güncelleme:

Şırnak, Bartın, Kocaeli, Batman, Yalova, Manisa, İzmir, Çanakkale ve Muş'ta Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resepsiyon ve etkinlikler düzenlendi.

Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı yılı nedeniyle Şırnak, Bartın, Kocaeli, Batman, Yalova, Manisa, İzmir, Çanakkale ve Muş'ta çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Şırnak'ta valilik tarafından Şehri Nuh Otel'de düzenlenen resepsiyonda Vali Hasan İpek, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce ve 1'nci Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, konukları kapıda karşıladı.

Resepsiyona, kurum müdürleri, askeri erkan, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda Şırnaklı vatandaş katıldı.

Vali İpek, gecede masaları tek tek gezerek, konuklarla yakından ilgilendi. Gecede ayrıca üzerinde "Cumhuriyet 90 Yaşında" yazan pastayı Vali İpek ve konuklar hep birlikte kesti.

- Bartın

Bartın'da Cumhuriyet Yürüyüşü ve fener alayı düzenlendi.

Bartın Valiliğe önünden başlayan yürüyüşe Vali Ali Çınar, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Protokol üyelerinin ve vatandaşların, ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar söyledikleri yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Vali Çınar, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyetin 90'ıncı yıl döünümüne ulaşmanın gurur ve onurunu yaşadıklarını söyledi.

Bartın'da göreve başlayalı 5 ay olduğunu anımsatan Çınar, şunları kaydetti:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği cumhuriyeti, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefini sizlerle başaracağız. Bu vesileyle bu vatanı bize emanet eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetin 100. yılını yaşayacağımız 2023'te dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına girebilmek için gönlünü ortaya koyarak çalışan herkese de başarılar diliyorum."

Etkinlikte yerel sanatçıların konser vermesinin ardından havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

Kocaeli

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kocaeli Valiliği tarafından resepsiyon verildi.

Başiskele'deki bir otelde düzenlenen resepsiyona, Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çeşitli kurumların müdürleri katıldı.

Vali Topaca, konuşmasında, cumhuriyetin kurulmasıyla ülkenin "tapusunun" alındığını belirterek, söz konusu dönemde bazı sıkıntıların çekildiğini söyledi.

Cumhuriyetin 90 yılda ulaştığı seviyenin herkes için onur ve gurur kaynağı olduğunu ifade eden Topaca, "Biliyoruz ki artık devletimiz ihtiyaç duyduğu birçok sanayi, askeri, bilimsel ve teknolojik ürünleri yapabiliyor. Ülkemiz sahip olduğu ekonomik değer itibariyle dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi olacak şekilde uluslararası alanda etkili bir aktör haline geldi. Bunlar yeterli değil, daha çok çalışmamız gerektiğini ifade ediyoruz. 90 yılda sadece ekonomik başarıların yanı sıra bu sürede güçlü bir demokrasi oluşturduk. Bu yapı içinde herkesin hak ve özgürlükleri teminat altına alınmıştır. Adalete ve hukuka güven sağlanmıştır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Cumhuriyetin 90. yılı nedeniyle pasta kesildi.

Batman

Cumhuriyetinin 90. kuruluş yıl dönümü kutlamaları nedeniyle Batman'da resepsiyon verildi.

Batman Valisi Yılmaz Arslan ve eşi Humeyra Arslan'ın ev sahipliğinde verilen resepsiyona cok sayıda davetli katıldı. Konukları Arslan ve eşi karşıladı. Konukların yerini almasının ardından cumhuriyetin 90. yılı anısına hazırlanan pasta kesilerek Vali Arslan tarafından konuklara ikram edildi.

Yalova

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Yalova'da düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katıldı.

İnce, Cumhuriyet Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, düzenledikleri Cumhuriyet Yürüyüşü'nün yoğun katılımla gerçekleştiğini ifade etti.

İnce, Yalova Belediyesi tarafından yapılan Büyük Bayrak Yürüyüşü'nden kat ve kat kalabalık bir şekilde yürüyüşün yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün bütün Yalovalılara, bütün Atatürkçülere, cumhuriyetçilere, yurtseverlere çok teşekkür ediyorum. Yalova'da cumhuriyetçilerle, çakma cumhuriyetçilerin farkını gösterdiler. Hiçbir devlet olanağı olmadan insanlar bize destek oldular. Gerçekten minnettarım Yalovalılara. Böyle bir yürüyüşü tahmin ediyordum ama 3'e mi katladılar, 5'e mi katladılar, 15'e mi katladılar doğrusu ben de bunun farkında değilim ama 11 yıldır milletvekiliyim bugün gurur duydum. Atatürk'ün kentinde, Atatürk'ün çocukları, İsmet Paşa'nın çocukları, cumhuriyetin temsilcileri bugün bir destan yazdılar."

Manisa

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Manisa'nın Salihli ilçesinde belediye tarafından düzenlenen "Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü" ve fener alayına katıldı.

Salihli Atatürk Anıtı önünde başlayan yürüyüş ve fener alayına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ile belediye meclis üyeleri, siyasi partiler ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcıların ellerinde Türk bayrakları, fener ve meşalelerle gerçekleştirdiği yürüyüşe, evlerindeki vatandaşlar da balkon ve pencereleden alkışlarla destek verdi.

Yürüyüşün Kent Meydanı'nda sona ermesinin ardından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı ile öğrenci andı okundu.

Katılımcıların daha sonra Onuncu Yıl Marşı'nı seslendirdiği kutlama, havai fişek gösterisiyle sona erdi.

İzmir

İzmir Valisi Mustafa Toprak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.

Vali Toprak'ın, eşi Selime Toprak ile birlikte ev sahipliği yaptığı Balçova Termal Otel'de düzenlenen resepsiyona, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Atay, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, sivil ve askeri erkan ile yabancı misyon eşleriyle birlikte katıldı.

Türkiye'de öğrenim gören 10 farklı ülkeden öğrencilerin de yer aldığı resepsiyonun açılışında, TRT yapımı "Cumhuriyet" belgesel gösterimi yapıldı.

Vali Toprak, belgesel gösteriminin ardından yaptığı konuşmada, cumhuriyet sayesinde bugün Türkiye'nin, dünya milletler cemiyetinin saygın bir üyesi haline geldiğini dile getirdi. Toprak, "Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletine sunduğu en büyük kazanım, şüphesiz ki 'en büyük eserim' dediği cumhuriyettir" dedi.

Öte yandan kutlamalar kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesince fener alayı ile konser ve havayi fişek gösterileri düzenlendi.

Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanları arasında düzenlenen fener alayı yürüyüşüne CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Fener alayı sırasında 1. Kordon'da gökyüzüne bırakılan yüzlerce dilek balonu gökyüzünü aydınlattı. Kutlamalar kapsamında ayrıca Gündoğdu Meydanı'nda Burcu Gündeş ve Edip Akbayram konseri düzenlendi.

Çanakkale

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90'ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Belediyesi tarafından halk konseri ve fener alayı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 5 bin kişi ellerindeki meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüdü. Yürüyüşe, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan katıldı.

Fener alayının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konserde sanatçı Leman Sam sahne aldı. Sam'ı yaklaşık 10 bin kişi izledi.

Muş

Muş Valiliği tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında resepsiyon verildi.

Muş Kültür Merkezi'nde verilen resepsiyona davet edilen konukları karşılayarak tek tek tokalaşan vali Vedat Büyükersoy ve eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, daha sonra cumhuriyetin 90'ıncı yılı anısına hazırlanan pastayı kesti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bu günlere kolay gelmediğini, zorlu mücadelelerin ardından büyük kazanımların elde edildiğini söyleyen Vali Büyükersoy, cumhuriyet rejiminin, millet iradesinin hakim olduğu, milletin iradesinin sandıktan çıktığı bir rejim olduğunu anımsattı.

Milletin iradesinin sandıktan çıkmasının, ifade özgürlüğünün olduğu bir ortamda değer kazanacağına dikkati çeken Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Türkiye'de demokrasi geliştikçe ifade de gelişmiştir. Demokrasi geliştiğinde ülkenin ekonomisi gelişmiş, insanların almış olduğu hizmetlerin kalite standartları artmıştır. Şöyle bir maziye baktığımızda, demokrasi ne zaman yara aldıysa, bu ülke fakirleşmiştir. Demek ki demokrasi bizim vazgeçemeyeceğimiz bir unsurdur" dedi.

Resepsiyonun ardından kültür merkezi önünde havai fişek gösterisi düzenlendi. - Şırnak

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Yalova İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title