Haberler

28 Yaşındaki Nevruz'u Para İçin Gömdüler

Güncelleme:

Mersin'de 4 aydır kayıp olan ve ailesi tarafından tüm aramalara rağmen bulunamayan 28 yaşındaki Nevruz Taşoğlu'nun korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Genç kızın 50 bin lira para için öldürüldüğü anlaşılan genç kızın cesedi, eski bir köy mezarlığında ağaç dibinde gömülü olarak bulundu.

Mersin'de bir temizlik firmasında temizlik işçisi olarak çalışan genç kız Nevruz Taşoğlu, 18 Kasım 2011'de iş yerine gitmek üzere sabah erken saatlerde Müfide İlhan Mahallesi'ndeki evinden ayrıldı. Ancak genç kız, akşam eve dönmeyince aynı gece babası Hasan Taşoğlu, Siteler Polis Merkezi'ne giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi. Kayıp müracaatı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği, konuyu incelemeye aldı. Genç kızın, kaybolduğu gün bankadaki hesabından 50 bin lira para çektiğinini belirleyen ekipler, araştırmanın yönünün belirleyerek konuyu araştırmak üzere özel bir ekip kurdu.

TEKNİK TAKİBE ALINDILAR

Kurulan özel ekibin çalışması devam ederken, Nevruz Taşoğlu'nun kaybolduğu gün son olarak birlikte çalıştığı bayan arkadaşı S. Ç.'nin kuryelik yapan eşi İbrahim Ç. ile görüldüğünün belirlenmesi üzerine karı-kocanın telefonları mahkeme kararı ile teknik takibe alındı. Aylar süren sıkı takibin ardından kayıp olduğu bildirilen Nevruz Taşoğlu'nun, İ.Ç. (34) ve bacanağı O.S. (33) tarafından öldürüldüğü anlaşıldı. Gerekli bilgi ve delilleri toplayan polis, ilk etapta iki şüpheliyi gözaltına aldı.

50 BİN LİRA İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

Şüphelilerin polisteki ifadelerine göre, temizlik firmasında çalışan Nevruz Taşoğlu, iş arkadaşı S. Ç.'ye, 50 bin lira parası olduğunu ve ev almak istediğini belirterek bu konuda kendisine yardımcı olmasını istedi. S. Ç.'de konuyu kuryelik yapan kocası İ.Ç. anlattı. İ.Ç. bir süre sonra satın alabilecekleri bir ev bulduğunu ifade ederek genç kızdan bankadaki parasını çekmesini istedi. Nevruz Taşoğlu bunun üzerine kayıplara karıştığı 18 Kasım 2011 günü bankadan 50 bin lira çekerek İ.Ç. ile buluştu. İ.Ç., beraberinde bacanağı O.S. ile birlikte genç kızı bir araca bindirerek merkeze bağlı 8 kilometre uzaklıktaki Üseli köyü yakınlarındaki ormanlık araziye götürdü. Burada genç kızı telle boğarak öldüren şüpheliler, yakındaki eski mezarlık içinde bir ağacın altına elbiseleri ile gömerek üzerini de toprakla kapattılar.

Emniyet Müdürlüğü'nde işledikleri cinayeti itiraf eden şüphelilerin verdiği bilgiler doğrultusunda eski köy mezarlığında kazı yapan polis, Nevruz Taşoğlu'nun cesedine ulaştı. Ceset, daha sonra otopsi için Mersin Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Soruşturmayı derinleştiren polis, şüphelilerin eşleri S.Ç. ve A.S. ile olayla ilgileri bulunduğu ileri sürülen M.S., H. T., H.B. ve A.D. de gözaltına aldı.

AİLE TELEVİZYON PROGRAMINA KATILDI

Öte yandan 4 aydan bu yana kayıp olan Nevruz Taşoğlu'nun ailesinin ise, bir süre önce bir ATV'de televizyonunda yayınlanan Müge Anlı'nın programına katılarak kızlarının yüklü miktarda para ile kaybolduğunu söyledikleri, bulunması için yardım istediği belirlendi. Cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan A.D'nin de aynı programa telefonla bağlanarak konuyla ilgili yalan ifade verdiği ileri sürüldü.

Cinayetle ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtilirken, gözaltına alınan ikisi bayan 8 kişinin emniyetteki sorgularına devam edildiği kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title